Šta je Putin rekao novinarima o susretu sa Vučićem u Kini 1Foto: EPA-EFE/XINHUA / JIN LIWANG CHINA

Na kraju posete Kini, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je, tokom konferencije za novinare, da se susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Razgovarao sam, usput, i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je zabrinut oko situacije u njegovom regionu, u Srbiji“, kazao je Putin i dodao: „Delimo zabrinutost“, prenosi RT Balkan.

Sa predsednikom Kine Si Đinpingom Putin je razgovarao, kako je istakao, tri sata. Bilo je reči o ekonomiji, politici, situaciji na Bliskom istoku. Predsednik je dodao da zajedničke pretnje samo jačaju odnose Rusije i Kine.

Veliki projekti koje Kina i Rusija nameravaju da ostvare u narednih 30 godina su konkretni, ukazao je ruski predsednik, prenosi RT Balkan.

Ranije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje sprskih novinara, rekao da se na kratko video sa predsednikom Ruske Federacije i da on „puca od samopuzdanja“.

I ruski i sprski predsednik učestvuju na međunarodnom ekonomskom i političkom forumu Pojas i put u kineskoj prestonici Pekingu.

Zapažen je sastanak Putina na marginama foruma sa mađaraskim premijerom Viktorom Orbanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari