Radomir Lazović: Ambasador Hil i svi međunarodni akteri da jasno ne priznaju izbore u Srbiji 1Foto FoNet Milica Vučković

Nakon novih saznanja istraživačke misije CRTA o veličini izbornog inženjeringa u Srbiji, a posebno u Beogradu, mislim da bi i Kristofer Hil, ambasador SAD, ali i svi drugi međunarodni akteri morali jasno da ne priznaju izbore – kaže za Danas Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta i prvi na listi koalicije Srbija protiv nasilja.

Američki ambasador oglasio se pet dana nakon izbora, a posle brojnih osuda stranih i domaćih posmatrača tog procesa u Srbiji.

On je rekao da se SAD raduju nastavku saradnje sa Vladom Srbije, dodajući da bi trebalo rešiti manjkavosti koje su uočili posmatrači.

– Mi zahtevamo nezavisnu međunarodnu komisiju koja bi do detalja istražila izbornu prevaru, kao i nadgledala sprovođenje preporuka, ali je već sada urađen veliki posao u dokumentovanju i dokazivanju ovih manipulacija – kaže Lazović.

Bez obzira na diplomatski uvijenu izjavu Hila, napominje on, “mi smo zadovoljni kako su predstavnici posmatračkih misija OEBS/ODIHR-a i CRTE, kao i Saveta Evrope, poslanici Evropskog parlamenta i drugih međunarodnih posmatrača ocenili izbore”.

Radomir Lazović: Ambasador Hil i svi međunarodni akteri da jasno ne priznaju izbore u Srbiji 2
foto FoNet Ana Paunković

– Oni su svi potvrdili tvrdnje koalicije Srbija protiv nasilja i drugih opozicionih učesnika izbora. Ovo potvrđuje naš stav da smo u Beogradu pobedili, sada je to i dokumentovano i dokazano, ali nam je pobeda oteta. Pozivam građane, pozivam akademsku zajednicu, Proglas, studente i sve druge ljude kojima je stalo do demokratije u Srbiji da podrže napore za ponavljanje izbora – zaključuje Radomir Lazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari