Radomir Lazovićfoto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik poslaničkog Zeleno levog klub Radomir Lazović poklonio je na početku sednice poslanici Srpske napredne stranke Marini Raguš knjigu „Vazduh kao zajedničko dobro“, kao znak dobre volje za nastavak argumentovane diskusije o konkretnim problemima

U izjavi za Agenciju Beta, Lazović je objasnio da je zamenica šefa poslaničke grupe SNS Marina Raguš na prethodnim sednicama Skupštine govorila o zagadjenju vazduha i umanjivala i relativizovala taj problem, a kada je hteo da joj odgovori, Vladimir Orlić mu nije dozvolio da koristi repliku.

Podsetio je da je Aleksandar Vučić čak tvrdio da zagadjenje vazduha ne postoji u Srbiji, kao i da zagadjenje u našim gradovima traje jedan ili dva dana i to samo kada se poklope vremenske prilike.

„Pošto mi nije dozvoljeno da u sali iskoristim pravo replike i odgovorim na tvrdnje SNS-a i ukažem da 15 hiljada ljudi godišnje premine zbog zagadjenja, poklonio sam joj knjigu ‘Vazduh kao zajedničko dobro’ Predraga Momčilovića, gde se mogu naći jako dobro objašnjeni problemi sa zagadjenjem vazduha, kao i dugoročna i strateška moguća rešenja. U knjizi se mogu naći podaci o istoriji zagadjenja, uzrocima i posledicama zagadjenja, kao i o politici i narativima borbe za čistiji vazduh. Ja ih pozivam na argumentovani razgovor i nalaženje rešenja, a oni mi odgovaraju gašenjem mikrofona i bežanjem od diskusije“, rekao je Lazović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari