Rakić: Svaka kampanja u kojoj učestvuje mafija je visokorizična 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

“Izjavom da će ovo biti najprljavija kampanja ikada i da je deo opozicije spreman na sve, Aleksandar Šapić, potpredsednik Srpske napredne stranke zapravo je omaškom otkrio sve. Otkrio je čega se boje i on i njegove nove partijske kolege i priznao da su spremni na sve samo da ne izgube vlast”, kaže za Danas Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke.

Ona napominje i da je svaka kampanja u kojoj učestvuje mafija koja je organizovana kao politička stranka uvek visoko rizična i prljava.

“Pogotovo što mi u Srbiji imamo posao sa dokazanim počiniocima najtežih krivičnih dela. Podsetiću vas da je visoki funkcioner SNS-a Dragoljub Simonović iz Grocke naredio paljenje kuće novinaru, da se još uvek ne zna ko su naručioci spota koji je doveo do ubistva Olivera Ivanovića, iako znamo ko su inspiratori. Videli smo na šta je sve spreman ovaj režim u Vladimircima, Lučanima, Pećincima, Mionici, samo da bi opstali na vlasti. Takođe, pamtimo i krvavu košulju iz Kruševca”, napominje Rakićeva

Sagovornica Danasa tvrdi i da po prvi put veruje Aleksandru Šapiću, potpredsedniku SNS-a, kada kaže da oni planiraju baš takvu kampanju. “Verujem da će SNS biti izbrisan sa političke scene Srbije, a kvorum za sledeći Glavni odbor naprednjaci će imati u Zabeli”, poručuje potpredsednica DS-a.

I Uroš Eleković, predsednik beogradskog odbora Nove stranke smatra da je Šapić nesmotreno otkrio predizbornu strategiju naprednjaka .

“Hvala dr Aleksandru Šapiću što nam je ovom prilikom potvrdio i otkrio strategiju SNS-a za predstojeće izbore. Neverovatno je to kolikom se brzinom dr Šapić prilagodio novom okruženju, prihvativši manire i odlučnost SNS-ovaca da po svaku cenu opstanu na vlasti. Dokaz tome je i ova izjava, ali možda i upozorenje”, napominje Eleković.

I on, kako tvrdi, ima poruku za Šapića, a ona glasi – borba se nastavlja.

Da će zapravo naprednjaci voditi prljavu kampanju, a ne opozicija, ne sumnja ni Konstantin Samofalov, generalni sekretar SDS. On kaže da su sve njihove kampanje i do sada bile prljave i da veruje da i naredna neće biti drugačija.

“Najave novih pritisaka, ucena, pretnji, zloupotrebe medija i javnih resursa od strane vlasti pokazatelj su da opozicija mora hitno da se dozove pameti i usmeri svu energiju na zajedničkog protivnika”, ocenjuje Samofalov.

Šapić je za TV Studio B rekao da će kampanja koja predstoji biti najprljavija ikada, zato što postoje ljudi koji će, ako ni posle ovih izbora ne budu došli do rezultata, biti zauvek izbrisani sa političke scene i oni će biti spremni na sve. Naveo je i da SNS neće dozvolti da pojedinici zarad svojih ličnih, partikularnih političkih interesa dele srpski narod, te da će on učiniti sve da i svojim ličnim primerom pokaže da politika ne sme da bude razlog razdora među našim narodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari