"Reći da se kralo na izborima, a saopštiti da je Dodik pobedio je bezakonje": Borenović o žalbi Apelacionom odeljenju suda u BIH na odluku CIK-a 1Foto: Twitter/@BBorenovic

Opozicija u Republici Srpskoj predala je ozbiljnu i relevantnu žalbu Apelacionom odjeljenju Suda BiH sa brojnim neoborivim i činjenicama i pravnim osnovama i očekujemo da Sud poništi odluku CIK-a i zatraži ponavljanje izbora u cijeloj Republici Srpskoj u zakonskom roku od 14 dana od pravosnažnosti odluke, kaže za Danas predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Borenović ističe da opozicija neće odustati od namere da se svim pravnim i demokratskim sredstvima izbori za istinu i fer i pošten izborni proces u Srpskoj i BiH, kako bi stala u kraj organizovanoj izbornoj korupciji koja uvodi korupciju i krađu kao model ponašanja u sve pore društva.

„Kontrolno brojanje glasova pokazalo je da su se desile brojne neregularnosti i izborna krađa glasova. Na većini biračkih mjesta su uočene manipulacije. Nedostaju 62 vreće sa neiskorištenim glasačkim listićima, što je oko 20. 000 listića. Utvrđeno je da je hiljade glasova bilo dopisano Dodiku“, navodi predsednik PDP i dodaje da nema biračkih knjiga sa desetina biračkih mesta.

Prema njegovim rečima sve to je „sramotnom sjednicom Centralne izborne komisije i konstatovano“, a opet je šokantno utvrđen rezultat da Dodik bude predsednik sa,naravno, pravom žalbe.

„Za rubriku vjerovali ili ne? Reći da se kralo i saopštiti rezultate je vrhunac bezakonitog postupanja izborne komisije“, zaključuje Borenović u razgovoru za Danas.

Ponovno brojanje glasova tražila je opozicija iz Republike Srpske zbog sumnje na izbornu krađu i uverenja da je njihov kandidat Jelena Trivić pobjednica izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari