Referendum je jedini izbor na kojem bi Vučić bio poražen: Vuk Jeremić na akciji sakupljanja potpisa u Kragujevcu (FOTO) 1Narod je jedini nosilac suvereniteta i mora da se izjasni o sudbini Kosova - Predrag Delić i Vuk Jeremić u Kragujevcu Foto: Z. S. M.

 

Ma koliko to nekome ružno zvučalo sve u Srbiji je samo u rukama jednog čoveka. A, jedini pravi nosilac suvereniteta je narod koji bi na referendumu dobio priliku da se o tome izjasni i njegovi rezultati bi bili obavezujući, poručio je danas u Kragujevcu Vuk Jeremić, predsednik narodne stranke na akciji prikupljanja potpisa za održavanje referenduma protiv francusko-nemačkog plana i rešavanje dalje sudbine Kosova.

Po Jeremiću, referendum i svenarodno izjašnjavanje bi bili jedini izbori na kojima bi danas Aleksandar Vučić bio poražen.

Po njegovim rečima sakupljanje potipisa za referendum i odbacvanje francusko-nemačkog plana objektivno je jedini način kojim se može stati na put sprovođenju u delo ovog sporazuma koji je već krenuo.

– Njega je predsednik republike, izlazeći izvan svojih ustavnih ovlašćenja već usmeno obavezao. To što se on „usmeno obavezao” a „nije potpisao” ne znači da se plan već trenuto ne sprovodi, istako je Jeremić, dodavši da je „će čak i deo sprovođenja ovog plana za Srbiju imati karatstrofalne posledice”.

– Cilj akcije je potpisivanje za referendum protiv francusko-nemačkog plana i izdaje Kosova. Očekujemo dovoljan broj glasova da naš predlog u Skupštini postane validan. Svedoci smo da živimo u državi u kojoj nema sistema, sve zavisi od jednog čoveka i jedini pravni i legitimni način da se borima za tako bitno pitanje kao što je 14 posto naše teritorije je da se sam narod izjasni o njemu, nadovezao se dr Predrag Delić, predsednik GrO NS Kragujevac.

U Pešačkoj zoni kod Krsta u samom centru Kragujevca oko štndova Narodne stranke, potpomognute organizacijom Novo lice Srbije okupili su se Kragujevčani. Ima onih koju su više znatiželjni ali i drugih koji odmah daju svoj potpis za referendum.

– Na ovako važno pitanje može da odgovoru samo narod, svi žitelji Srbije. Ovakav referendum bi bio ne samo tačka, već i zarez na toliko bitno pitanje o kome ne sme da odlučuje samo nečija trenutna interesna sfera već je to stvar koja se sada rešava za dva veka unapred, nepokolebljiva je Vladena Vukomanović (63) ekonomistkina iz Kragujevca.

Sličnog je mnjenja i Kragujevčanin Aeksandar Apostolović.

– Tu sam jer sam ne protiv „otcepljenja” već izdaje Kosova, lapidaran je on dok potpisuje inicijativu NS za referendum o francusko-nemačkom planu.

Vuk Jeremić i doktor Predrag Delić istakli su da će nastaviti sa akcijom prikupljanja potpisa za referendum i podsetili da se u njoj može „učestvovati” ne samo na štandovima sacuvajmokosovo.rs.

Za dva sata akcije u Pešačkoj zoni u Kragujevcu inicjativu Narodne stranke potpisalo je 80 Kragujevčana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari