Rujević: Dokazi DJB nisu celi izvodi već samo patrljci 1

„Elektronski izvodi“ koje je Saša Radulović pokazao javnosti nisu celi elektronski izvodi već samo patrljci.

Radulović je, iz razloga koji za sada nisu objašnjeni javnosti, zacrnio polje u kojem je upisan datum kada je načinjen presek stanja (to ne treba mešati sa vidljivim poljem kada je tražen i izdat elektronski izvod!), ali i odsekao čitav donji deo izvoda na kojem se vidi istorijat razrezanih i plaćenih poreza i eventualnih kamata i kazni – navodi u pisanoj izjavi za Danas Nemanja Ruljević, novinar Dojče vele, koji je objavio tekst o poreskom dugu lidera pokreta Dosta je bilo u Americi.

Pokret DJB objavio je da elektronski izvod Američke poreske uprave pokazuje da Saša Radulović nema nikakvih dugovanja za porez u SAD.

– Ako iz njegovog obraćanja javnosti i ima neke koristi, onda je to da je Radulović konačno odustao od verzije da je zvanični i javni dokument IRS koji je 5. avgusta objavio DW „falsifikat“ ili „podmetnut“. Radulović sada priznaje da taj dokument IRS zaista postoji u arhivu okruga San Mateo, tvrdeći da ne zna odakle on tamo i insinuirajući da se dokument sa datumom iz 2005. godine koji govori o milionskom dugu zapravo pojavio tokom ove godine „nakon što smo postali najjača opozicija u parlamentu“ – ocenjuje Rujević za naš list.

On navodi da „umesto transparentnosti, Saša Radulović je nažalost ponovo ponudio teoriju zavere prema kojoj DW iz neznanih razloga vodi „kampanju“ i pokreće „lavinu“ članaka „premijerovih blatoida“.

– To je, mora biti, isti onaj DW koji je toliko puta sa razlogom kritikovao Vučićevu vlast i zbog toga imao počasno mesto na takozvanoj izložbi „Necenzurisane laži“, isti onaj DW koji Raduloviću nije bio nimalo sumnjiv dok nije objavio zvanični papir jedne od najuglednijih poreskih službi u svetu čiji su navodi neprijatni po gospodina Radulovića. Takva retorika samo daje povoda simpatizerima i članovima pokreta DJB da me vređaju i da prete, pišu da sam „naprednjački skot“ i raspituju se gde živim, da čine dakle sve ono zbog čega Saša Radulović s pravom kritikuje vlast Aleksandra Vučića i njegove obožavaoce – ističe sagovornik Danasa.

On podseća da Radulović iznova preti tužbom Dojče veleu i njemu lično.
– Kaže, DW je obmanuo javnost odakle mu papir (što nije tačno), nije napisao da je aktivacija založnog prava istekla posle deset godina (a napisali smo) i da mu nije dao priliku da odgovori (a pokušavali smo danima da dobijemo intervju, i pre i posle objavljivanja teksta). Priznajući da nije isterao stvari na čistac sa američkim poreskim vlastima, Radulović bi da se upusti u još jednu inostranu borbu, ovog puta po nemačkim sudovima (jer DW je nemački medij). Jedino je pitanje da li će u tužilaštvu najpre da se smeju pa da odbace tužbu ili će to učiniti obrnutim redom – zaključuje Nemanja Rujević za naš list.

DJB je danas izdao saopštenje za javnost pod nazivom – Raskrinkane laži premijera i Dojče velea o poreskom dugu. Kako se navodi, Američka poreska uprava izdala je elektronski izvod iz svoje baze podataka da Radulović nije dužan ni dolar poreza u Americi.

– Dojče vele je prikrio da nikada i nije imao kontakt sa američkom Poreskom upravom jer ona ne daje podatke o poreskim obveznicima koje su tajne, već da je pribavila papir iz lokalnog San Mateo katastra. Dojče vele je tvrdio da je “papir sa svežim pečatom od 20. jula ove godine” dobio od američke Poreske uprave, prikrivajući da se na papiru jasno vidi da je iz 2005. i da više nije važeći. Sve ovo poslužilo je za prljavu kampanju protiv najjačeg opozicionog lidera u trenutku kada je raskrinkavao laži mandatara u Skupštini. Saši Raduloviću su bile potrebne tri nedelje da dobije potvrdu iz arhive IRS da ne duguje ni dolar poreza za 2000. i 2002. Iako smo informaciju od IRS dobili 1. septembra, nadali smo se da ćemo uspeti da dođemo do informacija o spornom papiru koji se pojavio u katastru, pa smo zato čekali do sada sa objavom. Kako je taj deo očigledno mnogo teži, jer IRS nema nikakav interes da traži i proverava papire stare 14-16 godina, odlučili smo da više ne čekamo sa objavom elektronskog izvoda – zaključuje se u saopštenju DJB.

Napad na prostorije

Pokret DJB saopštio je da su nepoznati počinioci polomili izlog na njihovom beogradskom sedištu u Brankovoj 21, a zahvaljujući zaštitnoj foliji sa logom pokreta sprečeno je veće oštećenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari