Rušilački potencijal unutar SNS: Kako Grčić skuplja glasove za naprednjake 1Printskrin Tviter/Miroslav Čučković

Postavljanje Milorada Grčića na čelo Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Obrenovcu, otkriva koliki je, što bi rekla nemačka analitičarka Johana Dajmel, nemir unutar Vučićeve vladajuće partije.

Istina, ona je to rekla tokom krize sa nelojalnošću tadašnjeg ministra vojske Nebojše Stefanovića, ali je od tada taj nemir narastao do rušilačkog potencijala unutar SNS.

Taj unutrašnji rušilački potencijal teži da se izjednači sa onim koji je SNS proizvela dejstvući spolja ka društvu, uzimajući od Srbije sve što može, i dajući vrlo malo zauzvrat, mada to malo opisuje kao grandiozno i istorijski neponovljivo.

Primer je i taj pomenuti Grčić, neškolovani i nestručni čovek kome je u zemlji gde se školuju izvrsni inženjeri, među najboljima na svetu, gde ispred zgrade tehničkih fakutleta ponosno stoji bista Nikole Tesle, partija prepustila da godinama vodi EPS, preduzeće od najvažnijeg nacionalnog interesa.

Tvrdi se, prozirno smišljeno, kako bi svojim idiotizmom (u smislu stručnosti) uništio EPS, i omogućio da se nacionalni interes pogazi i srpsku struju preuzmu stranci.

Rušilački potencijal unutar SNS, čini i pomenti Stefanović, koji posle tolike moći koju je imao, obilazi partijske odbore na jugu Srbije, vraćen 15 godina unazad u karijeri i političkoj hijerarhiji.

Rušilački potencijal unutar SNS: Kako Grčić skuplja glasove za naprednjake 2
Foto: Danas/Radenko Topalović

Potencijal razaranja nosi i bivša ministarka Zorana Mihajlović, koja izgleda veruje da je ona stvorila tu naprednu partiju, a ne partija nju, što može pokušati i da dokaže u stvarnnosti.

Oseća taj rušilački nemir jasno i neprikosnoveni lider Aleksandar Vučić kad preti svojim povlačenjem ili pravljenjem nove stranke (zove je pokretom), što je možda očajnički pokušaj da se rušilački potencijal deaktivira.

A aktiviraće se, uz povoljne po destrukciju geopolitičke okolnosti, na prvim sledećim izborima, bili oni posebni beogradski 2023. ili redovni lokalni 2024.

SNS bi mogla da sruši samu sebe, osim ako je u tome ne spreči opozicija i opoziciona javnost.

Obrenovac, gde će glasove sakupljati za SNS Grčić je, i beogradska opština, a na opoziciji i opozicionoj javnosti je da dokaže baš tamo gde je najjača – u prestonici – da može i sme biti nepotkupljiva kao i pobunjena, ali na strani Srbije i naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari