S kim će SKOJ i NKPJ na beogradske izbore? 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) i Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) izlaze na izbore za Skupštinu Grada Beograda 2. juna i na njima će nastupiti na listi Ruske stranke.

U saopštenju se podseća da su SKOJ i NKPJ zajedno sa Ruskom strankom izašli i na parlamentarne izbore održane u Srbiji 17.decembra prošle godine.

„Komunisti na izbore u Beogradu izlaze na listi Ruske stranke zbog toga što sa tom političkom organizacijom dele stavove po brojnim pitanjima. I Ruska stranka i SKOJ i NKPJ su protiv pristupanja Srbije imperijalističkim savezima poput NATO i Evropske unije, a sa druge strane se zalažu za jačanje sveobuhvatne saradnje sa bratskom Rusijom i zemljama BRIKS-a. I NKPJ i SKOJ kao i Ruska stranka, smatraju da je Kosovo i Metohija integralni i neotuđivi deo Srbije i kategorično se protive uvođenju sankcija Moskvi zbog specijalne vojne operacije u Ukrajini. Takođe, obe organizacije baštine i obeležavaju antifašističke tradicije naše zemlje i naroda iz perioda Drugog svetskog rata“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Savez komunističke omladine Jugoslavije i Nova komunistička partija Jugoslavije pozivaju radničku klasu, seoski proletarijat, studente, penzionere, omladinu, nezaposlene, Jugoslovene i poštenu inteligenciju da na izborima za Skupštinu grada Beograda glasaju za Rusku stranku, sa kojom u koaliciji nastupaju komunisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari