Sagovornici Danasa iz SsS i NDBGD o odvajanju iz koalicije Moramo: Nema negativnog cepanja kao u drugom delu opozicije 1Foto: Siniša Obrenić

Nova politička organizacija nastala iz predizborne koalicije „Moramo“ će imati takvu strukturu da će svaka posebna grupa moći da održi svoj identitet. Ljudi u Skupštini slobodne Srbije su prepoznati kao ugledni stručnjaci u različitim oblastima i biće uključeni u politički savet nove organizacije, bez obaveze članstva – kaže za Danas Biljana Stojković, članica Skupštine slobodne Srbije koja se priključuje ovoj novoj političkoj organizaciji čiju okosnicu čine Nebojša Zelenović iz platforme Akcija i Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka.

Prema rečima Radomira Lazovića iz Ne davimo Beograd koji neće pristupiti ovoj novoj organizaciji i strukturi političkog delovanja, proces ukrupnjavanja platforme Akcija, Ekološkog ustanka i manjih organizacija je koristan za koaliciju “Moramo“.

– Ukoliko se proces završi uspešno, nastavićemo kao koalicije od dve članice. Do tada, sve ostaje isto – kaže Lazović za Danas.

Podsetimo, pre nešto više od sedam dana Otvorena građanska platforma Akcija, Ekološki ustanak i stranka Zajedno za Srbiju ušle su u zvaničan proces stvaranja nove političke organizacije.

Kako su tada saopštili, ovom procesu ukrupnjavanja priključuje se i Skupština slobodne Srbije, kao i drugi članovi koalicije, ali i nove organizacije

– Cilj je da Srbija konačno dobije otvorenu, zeleno-levu i modernu političku organizaciju, koja se razlikuje od prevaziđenih liderskih stranaka i koja će imati kapacitet da se uhvati u koštac sa ogromnim izazovima u kojima se nalazi naše društvo, ali i bude stožer daljeg okupljanja svih zdravih i demokratskih snaga da bi se zaustavilo uništenje našeg društva, ali i prirode – pisalo je saopštenju.

Sagovornici Danasa iz SsS i NDBGD o odvajanju iz koalicije Moramo: Nema negativnog cepanja kao u drugom delu opozicije 2
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Biljana Stojković kaže da je Skupština slobodne Srbije bila eo koalicije “Moramo” tokom kampanje, a posebno kroz predsedničke izbore.

– Prepoznali smo u toj grupaciji političke vrednosti koje su nam najbliže, kao i aktivnosti u kojima smo i sami učestvovali i zajedno organizovali sa organizacijama koje su se ujedinile u “Moramo”. Logično je bilo da nastavimo tu saradnju – ističe sagovornica Danasa.

Kako dodaje, Ne davimo Beograd ostaje u sastavu koalicije Moramo, ali, napominje ona, koliko sam razumela, oni žele da samostalno ojačaju svoju svoju strukturu.

– Nema negativnih stavova i cepanja kao u drugom delu opozicije, neprekidno se komunicira, a traže načini da se ceo levo-zeleni spektar političke scene ojača – zaključuje sagovornica Danasa.

Sagovornici Danasa iz SsS i NDBGD o odvajanju iz koalicije Moramo: Nema negativnog cepanja kao u drugom delu opozicije 3
Foto: FoNet/ Milica Vučković

Radomir Lazović napominje za naš list da rezultati koje su ostvarili u Beogradu su značajno veći nego u drugim gradovima, pa se, ističe on, nadamo se da će ovi procesi ukrupnjavanja naših partnera iz koalicije “Moramo“ voditi i tome da se u ostatku Srbije ostvari rezultat kao u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari