Samardžić: Naša strana samo reaguje, nema nikakvu inicijativu 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Komentarišući sastanak u Briselu, Slobodan Samardžić, profesor Fakulteta političkih nauka, koji je bio gost emisije Newsnight na N1 televiziji, rekao je da je reč o statusu kvo.

 

„Nema pomaka, zaglavili su se u Kurtijevim ultimatumima. Gabrijel Eskobar je rekao da nije mogao od njega da izdejstvuje promenu odluke oko dinara. Sa tim superherojem ni Amerika ne može da izađe na kraj. Tako da to stoji na mestu, ali bolje i tako nego da se rešava na štetu Srba. Mesecima i godinama tema je uvek nešto što je Aljbin Kurti, na iznenađenje svih, učinio. On forsira teme, i sad se govori o dinaru, jer je on promenio pravila finansiranja Srba na Kosovu, i to je glavna tema“, navodi profesor Samardžić, prenosi N1.

Ističe da naša strana samo reaguje, ali nema nikakvu inicijativu.

„Naša strana nije pokazala nikakav potez koji bi zainteresovao medijatore, ako mogu tako da ih nazovem. Problem je na našoj strani, baš u toj njenoj pasivnosti. Kurti vodi igru, nametne temu. A sad ni EU, ni SAD ne mogu da zadovolje Kurtijeve apetite, tako da se stvar i zbog toga zaustavila. Naša strana bi morala da se postavi aktivnije prema tome“, kaže sagovornik N1.

Kako dodaje, naša strana prihvatila je temu oko dinara, a prema njegovom mišljenju, bolje da je odbila da razgovara o tome, dok se ta tema ne skine sa dnevnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari