Samir Lekić izabran za novog predsednika Sandžačke demokratske partije 1foto Safeta Biševac Danas

Aktuelni predsednik Skupštine Novog Pazara, pravnik Samir Lekić izabran je danas, na 7. Kongresu Sandžačke demokratske partije (SDP) za novog predsednika te stranke.

Lekić je od 2016. godine bio angažovan u kabinetu gradonačelnika Nihata Biševca, a od toga je poslednje tri godine bio njegov šef kabineta.

Novi lider SDP zhavalio je nakon izbora na „ukazanom poverenju“, ocenivši da mu je pripala velika čast i još veća obaveza da bude predsednik „najveće, najuspešnije i najbolje stranke u Sandžaku“.

„Vreme koje je pred nama zahteva novu energiju, mlade ljude koji će još jače, bolje i uspešnije nastaviti u pravcu napretka. Vredno i marljivo ćemo raditi, najbolje što znamo, jer ćemo sa novim, mladim i obrazovanim ljudima vrlo brzo ostvariti zacrtani cilj našeg lidera Rasima Ljajića da Sandžak bude jedan od najrazvijenih regiona, a Novi Pazar u prvih pet gradova u Srbiji“, rekao je Lekić.

On je obećao da će SDP, sa njim na čelu, ostati na kursu koji je zacrtao Ljajić, te da neće odustati od „puta normalnosti“, jer veruje da je to jedino ispravno, kao i da će se „za interese građana boriti jako i odlučno“.

On je na čelu Sandžačke demokratske partije nasledio Nihada Hasanovića koji je od 2013. godine bio predsednik, nakon što je tadašnji lider Rešad Hodžić podeno ostavku.

Hodžić je rukovodio tom partijom od 2009. godine kada je njen osnivač Rasim Ljajić formirao Socijaldemokratsku partiju Srbije (SDPS).

Obraćajući se delegatima, Ljajić je rekao da je osetio novu snagu i energiju koja je bila potrošena nakon lokalnih izbora u decembru prošle godine kada je, kako je kazao, bio razočaran ostvarenim rezultatom u Novom Pazaru.

„Kažnjeni smo i dobili smo mnogo manje glasova nego što smo očekivali, to je nauk da biramo sposobne i nadasve poštene ljude. Nažalost, građani su nas na izborima sa pravom kaznili. Hvala im na tome“, poručio je Ljajić.

Kazao je da je SDP, iako na vlasti u svim sandžačkim opštinama i na republičkom nivou, što se nije nikad desilo od osnivanja stranke, sada na novom početku.

Ljajić je poručio novim rukovodiocima da sačuvaju stranku na srednjem putu, da se klone svake vrste ekstremizma i da vode umerenu politiku koja uvažava realnost.

On je osudio dešavanja poslednjeg dana Ramazana u Novom Pazaru i poručio da SDP mora da „digne glas protiv divljanja sa kamionima“.

Za nove potpredsednike SDP izabrani su Husein Memić i Fahrudin Đekić iz Novog Pazara, Erkan Hadžić iz Sjenice, Fazila Ferizović Berović iz Tutina, Jasmin Hodžić iz Priboja i Armin Mujezinović iz Prijepolja.

Na čelu Glavnog odbora biće Adel Slatina, Izvršnog Enes Buhić, a Nadzornog Sadat Redžović, dok će funkciju generalnog sekretara stranke obavljati Salbin Karišik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari