Šapić o incidentu na Savskom nasipu: Branio sam se gandijevskim metodama 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Beograda i kandidat vladajuće koalicije za gradonačelnika, povodom incidenta na Savskom nasipu, rekao je za sebe da je retko tolerantan političar i da se branio „gandijevskim metodama“.

„Najpre moram da kaže da ne postoji tolerantniji i demokratskiji političar na ovim prostorima od mene. Moje konferencije su uvek bile otvorene za sve novinare. Ne postoji političar u Srbiji koji dozvoljava ovo što ja dozvoljavam…“, ispričao je između ostalog Šapić za TV Informer.

„Primenio sam gandijevski metod, jer je telefon najmanje što je u tom momentu moglo da strada“, naveo je Šapić i to što su se aktivisti okupili prilikom njegove pres konferencije ocenio kao „skup provokacije“, jer nije mogao da počne obraćanje novinarima „svakih, minut dva sam ih molio da se smire“.

O tome što je bacio telefon Aleksandra Cvrkotića, Šapić je ispričao, između ostalog:

„Da, bacio sam mu telefon, da ne bih njega bacio. Primenio sam gandijevske metode. Ta ista osoba me nije pustila da prođem. Snimali su me svi živi. Izveštavanje dela medija da sam ja bacio telefon jer su me nešto pitali je apsolutna laž. Zaletali su se, prilazili mi, opstruirali. Onog momenta kad su me sprečili da se krećem, desilo se šta se desilo“.

Pomenuo je i da su mu „ti takozvani aktivisti u nekoliko navrata dolazili ispred kuće“.

„Meni su dva ili tri puta ti „splavari“ dolazili na kuću, delili letke da se u određeno vreme dođe ispred moje kuće. Osudili su me, jedan deo medija, kako sam se usudio da branim svoju kuću. Tad sam im rekao, kažem im i sad, da ću uvek braniti svoju kuću, porodicu, prijatelje… Jer onaj koji nije spreman da brani svoj prag, sutra neće braniti ni svoj narod. To je ljudski, hrišćanski, zatim je srpski, a onda je i muški“, ispričao je Šapić.

Pomenuo je i da se sa Petrom Đurićem iz udruženja Ćale, ovo je za tebe, jednom sreo na parkingu ispred svoje kuće (i akvitisti ovog udruženja koje učestvuje na beogradskim izborima bili su na Savskom nasipu).

Podsetimo, u kampanji za beogradske izbore kandidat za gradonačelnika Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić planirao je da građanima i novinarima predstavi rezultate uređenja savske obale. Ali, dočekali su ga i aktivisti udruženja „Za naš kej“, među njima i Aleksandar Cvrkotić, snimatelj N1, sa telefonom u ruci, koji mu je Šapić izbio i odgurnuo ga pri odlasku.

„Za sve postoji jedna granica, što se mene tiče, ona je ovde bila pređena. Čovek mi nije dao da prođem. Posle sam saznao da je to neki snimatelj sa N1. Ukoliko sam nekoga uvredio, ja mu se izvinjavam“, rekao je Šapić za TV Informer.

„Ja sam šetao svog psa kejom i naišao sam na događaj koji je očigledno bio zakazan od gospodina doktora Aleksandra Šapića, sreo sam dosta komšija i poznatih ljudi i interesovalo me da li ćemo imati prilike da mu postavimo neko pitanje. Onda je počela konferencija za novinare na otvorenom, mi smo pokušali da postavimo neka pitanja, ja sam postavio pitanja na koja sam želeo da čujem njegove odgovore“, ispričao je Aleksandar Cvrkotić za N1.

Kako je rekao, nijedan odgovor nije dobio.

„U jednom momentu je gospodin doktor Aleksandar Šapić rešio da prekine boravak u našem kraju. Ja sam stajao pored komšija, želeo sam da čujem odgovor, ali mi je on, iznerviran nečim, oteo telefon iz ruke i bacio ga na zemlju“, kazao je.

Na pitanje da li je telefon preživeo, Cvrkotić kaže da jeste.

„Telefon je čitav i ovom prilikom bih da se zahvalim svima koji su se ponudili da mi kupe telefon, mada ja verujem da bi i gospodin dr Aleksandar Šapić se sam ponudio da mi nadoknadi štetu da je neka šteta pričinjena. Verujem da bi toliko fer bio“, smatra Cvrkotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari