Saradnja Srbije i BiH u PS NATO 1Foto: www.mc.rs

Članovi Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove i šef stalne delegacije u PS NATO razgovarali su u Beogradu sa članovima Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost PS BiH o saradnji u toj međunarodnoj parlamentarnoj organizaciji.

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović izrazila je zadovoljstvo redovnim susretima i razmenama iskustava u radu članova odbora nadležnih za odbranu i bezbednost dva parlamenta.

Sa predsedavajućim Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Sifetom Podžićem saglasila se o važnosti međuparlamentarne saradnje, kako za stabilnost država regiona, tako i za sam proces evropskih integracija.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što u obe države postoji konsenzus političkih aktera po pitanju značaja i spoljnopolitičkog prioriteta evropskih integracija.

Šef delegacije parlamenta Srbije u PS NATO Dragan Šormaz naveo je da Srbija zauzima stav vojne neutralnosti, ali da naša delegacija ima zapaženu aktivnost u PS NATO, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari