Šarović: Nije bilo genocida u Srebrenici 1Foto: FoNet/SRS

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da je sada potpuno jasno da nije bilo genocida u Srebrenici, a da se mnogi zločini koji se pripisuju Srbima čak nisu ni desili.

Šarović je to rekao ispred Specijalnog suda u Beogradu, uoči nastavka suđenja osmorici pripadnika MUP Republike Srpske za ratne zločine u selu Kravica, kod Srebrenice, 1995. godine.

On je najavio da će Srpska radikalna stranka nastaviti da redovno prisustvuje suđenjima i da će se njeni članovi okupljati pred Specijalnim sudom svaki put kada se bude sudilo za ratne zločine u Srebrenici.

Nećemo dozvoliti da nepravedne presude prođu nezapaženo. Dovoljno je sramno to što sudovi, poput Haškog tribunala, prekrajaju istoriju i sude isključivo Srbima, a neće da priznaju i srpske žrtve. Tako nešto ne smeju raditi srpski sudovi, rekao je Šarović.

Šarović je ocenio da su, pod pritiscima Zapada i Haškog suda, pojedini srpski sudovi radili kao zamena za Hag, ali da je Srpska radikalna stranka prikupila činjenice i izjave svedoka i u potpunosti rasvetlila događaje o kojima se ovde radi i za koje se sudi.

Potpuno je jasno da nije bilo genocida u Srebrenici i da se mnogi zločini koji se pripisuju Srbima čak nisu ni desili, kazao je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari