Šarović: Nije bilo genocida u Srebrenici 1Foto: FoNet/SRS

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da je sada potpuno jasno da nije bilo genocida u Srebrenici, a da se mnogi zločini koji se pripisuju Srbima čak nisu ni desili.

Šarović je to rekao ispred Specijalnog suda u Beogradu, uoči nastavka suđenja osmorici pripadnika MUP Republike Srpske za ratne zločine u selu Kravica, kod Srebrenice, 1995. godine.

On je najavio da će Srpska radikalna stranka nastaviti da redovno prisustvuje suđenjima i da će se njeni članovi okupljati pred Specijalnim sudom svaki put kada se bude sudilo za ratne zločine u Srebrenici.

Nećemo dozvoliti da nepravedne presude prođu nezapaženo. Dovoljno je sramno to što sudovi, poput Haškog tribunala, prekrajaju istoriju i sude isključivo Srbima, a neće da priznaju i srpske žrtve. Tako nešto ne smeju raditi srpski sudovi, rekao je Šarović.

Šarović je ocenio da su, pod pritiscima Zapada i Haškog suda, pojedini srpski sudovi radili kao zamena za Hag, ali da je Srpska radikalna stranka prikupila činjenice i izjave svedoka i u potpunosti rasvetlila događaje o kojima se ovde radi i za koje se sudi.

Potpuno je jasno da nije bilo genocida u Srebrenici i da se mnogi zločini koji se pripisuju Srbima čak nisu ni desili, kazao je Šarović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.