Saša Radulović najavio žalbu na odluku nemačkog suda po tužbi Dojče Velea 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Sudski postupak koji je predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović pokrenuo u Nemačkoj protiv nemačke državne propagandne agencije Dojče Vele još je u toku, saopštio je danas Dosta je bilo (DJB).

„Laž o navodnom poreskom dugu Saše Radulovića u SAD u srpskoj javnosti plasirana je samo dva meseca pošto je DJB 2016. godine ušao u Skupštinu kao najjača opozicija, te da je zatim tim lažima u srpskim medijima mesecima vođena besomučna kampanja diskreditacije lidera DJB, a da potom nijedan jedini mejnstrim medij srpsku javnost nije obavestio da je Saša Radulović tužio Dojče Vele u Nemačkoj“, navedeno je u saopštenju DJB.

Pošto Radulović dobije odluku suda u Bonu, koju još nije dobio i o kojoj je saznao od N1 i Danasa, sledi ulaganje žalbe, jer u prvostepenom postupku sud nije saslušao nijednog svedoka niti je razmatrao nalaz stručnjaka za poreska pitanja iz SAD, Majkla Dž. Dezmonda, a Dojče Vele nije odgovorio ni na jednu tačku tužbe, tako da je potpuno nejasno na osnovu čega je sud došao do takvog zaključka, objašnajava DJB.

Majkla Dezmonda je, u martu ove godine na predlog američkog predsednika Donalda Trampa, Senat SAD imenovao za glavnog savetnika američkog predsednika za pitanja poreske uprave (IRS). Dezmondov nalaz je ključni dokaz u postupku protiv Dojče Velea jer objašnjava zašto je neistinit niz tvrdnji koje je 2016. u javnost plasirao ovaj nemački medij, počev od osnovne tvrdnje da Saša Radulović duguje više od milion dolara poreza u SAD.

U saopštenju je navedeno da Radulović neće komentarisati odluke nemačkih sudova sve do okončanja postupka koji je još u toku, uz apel medijima u Srbiji da jednako odgovorno pristupe izveštavanju o ovom slučaju i uzdrže se od objavljivanja nepotpunih i zlonamerno plasiranih informacija, sračunatih na širenje propagande, a ne na izveštavanje javnosti. „Krajnje je neodgovorno i neprofesionalno u javnosti širiti zabludu da bilo koja javna ličnost može ostati dužna milionske iznose za porez u SAD“, zaključuje DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari