Šef poslanika DPK: Kurti nije spreman za dijalog sa Srbijom 1Aljbin Kurti Foto: EPA-EFE/ERMAL META

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Abeljard Tahiri je danas ocenio da premijer Kosova nije spreman za dijalog sa Srbijom.

On je posle sednice Predsedništva Skupštine Kosova na kojoj je odlučeno da Kurti referiše pred parlamentom o dijalogu sa Srbijom rekao da se kosovski premijer posle niza zahteva opozicije složio da informiše o dijalogu Kosovo Srbija.

„Mi kao opozicija dosledno insistiramo na tome da se o procesu dijaloga razgovara i izveštava o njemu. Tako će se u petak razgovarati o ovom pitanju. Mislim da mi kao opozicija možemo pružiti pomoć u ovom pravcu“, rekao je Tahiri.

Prema njemu, o pitanje formiranja ZSO uopšte ne treba razgovarati i tretirati ga jer o tome postoji odluka Ustavnog suda Kosova koja je obavezna za sve.

Optužio je kosovskog premijera za promenu stavova kada je u pitanju dijalog sa Srbijom, ističući da se ne drži ni jednog obećanja da nema dijaloga bez izvinjenja Srbije, bez pronalaska nestalih i druga pitanja koja je Kurti spominjao ranije, pre nego što je postao premijer Kosova.

„Premijer mora imati jasan stav i jasnu platformu“, rekao je Tahiri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari