Šef srpske diplomatije danas u Luksemburgu 1Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković boravi danas u Luksemburgu gde će sa tamošnjim ministrom inostranih poslova Žanom Aselbornom (Jean Asselborn) potpisati Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Selaković će se sastati i sa predsednikom Vlade Gzavijeom Betelom (Xavier Bettel), predsednikom Parlamenta Fernandom Etgenom, kao i sa predsedavajućim i članovima Odbora za spoljne, evropske poslove, migraciju i azil.

Aselborn je u nedavnom intervjuu agenciji Beta rekao je da Srbija na putu ka Evropskoj uniji (EU) posebnu pažnju treba da posveti poštovanju ljudskih prava, slobodi izražavanja, demokratiji, vladavini prava i nezavisnosti sudstva i da je pravi trenutak da odlučno krene napred u sprovođenju reformi u tim oblastima.

Ministar Luksemburga je rekao da je „normalizacija odnosa sa Kosovom takođe ključni korak na evropskom putu Srbije“ i izrazio nadu da će Srbija moći da otvori nova poglavlja u pristupnim pregovorima pre kraja godine.

Selaković stiže u Luksemburg iz Belgije gde se sastao sa tamošnjim vlastima i učestvovao na okruglom stolu sa predstavnicima belgijskih kompanija koje posluju u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari