Selaković i Janković: Saradnja Beograda i Ljubljane primer celoj Evropi 1Foto:Beta/ Ministartsvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković su danas ocenili da odlična saradnja Beograda i Ljubljane može da bude primer celoj Evropi.

„Uvek možemo više i uvek možemo mnogo toga da uradimo bolje“, rekao je Selaković i dodao da je prethodne dve decenije Ljubljana služila kao uzor Beogradu.

On je takođe izrazio uverenje da će jednog dana kao članica EU, Srbija i Beograd u Ljubljani imati najbližeg saradnika.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković je rekao da je saradnja glavnih gradova Slovenije i Srbije na izuzetno visokom nivou, kao i da je on ponosan što je Ljubljana drugi pobratimljeni grad sa Beogradom.

„Nema nikakvih tajni među nama, nema nikakvih otvorenih pitanja, telefoni su otvoreni u oba pravca, tako da možemo biti za primer, rekao bih celoj Evropi po saradnji“, rekao je Janković.

Gradonačelnik Ljubljane naveo je da želi da što pre dočeka ulazak Srbije u EU i da je normalno da se uopšte ne priča o granicama, pošto su, kako je ocenio – nepotrebne, navodi se u saopštenju.

Ministar Selaković je juče i danas boravio u dvodnevnoj poseti Sloveniji gde se prethodno sastao sa predsednikom Borutom Pahorom i ministrom spoljnih poslova Anžeom Logarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.