Šešelj izvređao novinarku Danasa Snežanu Čongradin 1Foto: Fonet/Božidar Petrović

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke na početku zasedanja Skupštine Srbije zatražio je od Vlade Srbije da u Krivični zakonik uvede odredbu po kojoj bi svaka javno izrečena tvrdnja da je u Srebrenici bio genocid, krivično bila kažnjavana.

On je naveo da je to potrebno jer se u javnosti dešavaju stvari koje su gore, kako je rekao, od svih mogućih najcrnjih očekivanja, a kao primer tog „najcrnjeg“ apostrofirao je novinarku Danasa Snežanu Čongradin, opisujući je najpogrdnijim imenima i poručujući da bi takve, poput nje poslao na 20 godina robije.

Da li mislite da će Vojislav Šešelj biti sankcionisan zbog iznošenja otvorenih pretnji novinarki Danasa?

Loading ... Loading ...

„Danas u pola šest ujutru, kad čitam dnevnu štampu, u ruku mi dođe današnji broj Danasa i tamo članak Snežane Čongradin. Znate, čuli ste za Snežanu Čongradin, vrlo je ružna, ružnija čak i od Staše Zajović. Staša Zajović je starleta prema njoj. Ova liči na mungosa. Pravi mungos, očiju mi. Ta Snežana Čongradin, koja liči na mungosa, zamislite piše – novinarka sam u državi koja je pre 24 godine počinila genocid i koji ni dan danas, ne da se nije suočila sa tim, već je celokupno društvo u načelu sve dalje od tog procesa. I, kako vreme odmiče, državni aparat koji naziva raznozločinačkim itd, to vas naziva ratnozločinačkim. Hajde za mene se zna, meni je zločin u krvi, ali što vas kad ste vi tako mirni i pitomi. Sad ste zato ratnozločinački režim“, rekao je Šešelj, obraćajući se poslanicima vladajuće većine.

Lider radikala naveo je dalje „da ta novinarka kaže da je Srbija izvršila genocid“.

„Kaže država u kojoj je novinarka, to je Srbija i to će proći nekažnjeno i nezapaženo, a nama stižu primedbe od EU da u Srbiji nema slobode štampe, a ja bih svakog ovakvog novinara , koji ovo napiše poslao na 20 godina robije, pa nek od njega grade opozicionog lidera, neka grade mučenika. Pazite, ona bi bila odličan opozicioni lider, ružnija je od Đilasa, i od Boška Obradovića i Sergeja Trifunovića, od Vuka Jeremića, ružnija je od sve četvorice“, rekao je Šešelj, dodajući da Čongradin kaže da su Žene u crnom i Inicijativa mladih za ljudska prava jedina prava vrednost i elita današnjeg društva, da ih i zapad smatra elitom, a da su oni i ostali „kreteni koji se pojavljuju često u antisrpskim medijima zapravo sledbebnici Biljane Kovačević Vučo što su joj prodali bubreg pa ni bubreg nije u njoj tuđi izdržao“.

Da li smatrate da bi novinari trebalo da dobiju veću zaštitu od države?

Loading ... Loading ...

Šešelj je rekao da se on možda grublje izražava, ali da nema tako loše reči kojima bi okvalifikovao ovakve ljude.

„Grozim se, ne daj Bože, da sam već na vlasti znao bih da se obračunam sa njima. Ovako, ja ne volim da kršim zakone, ….ako koga pregazim džipom, na džip sam nabacio gusenice, na otpadu sam našao sa nekog borbenog vozila, pa sledeći put kad budem gazio ove što mi zabranjuju ulazak u Skupštinu , to će ići po loju“, naveo je Šešelj zatraživši još jednom izmenu Krivičnog zakonika.

Redakcija lista Danas zgrožena je primitivnim napadom narodnog poslanika Vojislava Šešelja na našu novinarku Snežanu Čongradin sa govornice Doma Narodne skupštine, a posebno smo šokirani pretnjama koje joj je uputio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari