Šešelj ucenjuje one kojima je rekao da će Đinđić biti ubijen 1

Osim što pokušava da zataška svoju ulogu i saznanja u vezi sa ubistvom Zorana Đinđića, insistiranjem i javnim pozivima da se utvrdi istina o atentatu na premijera, predsednik SRS ucenjuje i šalje poruke onima kojima je rekao da će Đinđić biti ubijen.

To je u odgovoru na pitanje Danasa zbog čega Vojislav Šešelj u poslednjih nekoliko dana javno poziva na utvrđivanje istine o ubistvu Đinđića, s obzirom na brojne dokaze i iskaze zaštićenih svedoka o njegovim vezama sa „zemunskim klanom“ izjavio Žarko Korać, samostalni poslanik u Skupštini Srbije na listi Liberalno-demokratske partije i bivši predsednik Komisije za ispitivanje obezbeđenja Zorana Đinđića.

– Insistiranje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se ispita i do kraja otkrije puna istina o atentatu na Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije, predstavlja njegov pokušaj da zabašuri svoju ulogu i veze sa direktnim ubicama Đinđića – pripadnicima „zemunskog klana“, ocenjuje za Danas Žarko Korać, samostalni poslanik Skupštine Srbije na listi Liberalno-demokratske partije. On je, komentarišući za naš list niz nastupa Šešelja u vezi sa ovom temom u poslednjih nekoliko dana, istakao da se iza poziva o osnivanju anketnog odbora koji bi se bavio otkrivanjem istine o ubistvu Đinđića kriju i ucene i političke poruke lidera radikala „onima kojima je rekao da se priprema atentat na Đinđića“, spremajući se na taj za predsedničke izbore.

– Šešelj, koji se po izjavama zaštićenog svedoka na suđenju ubicama Zorana Đinđića viđao krišom sa vođom „zemunskog klana“ Dušanom Spasojevićem i rekao na prvoj konferenciji za štampu po povratku iz Haga da mu je milo da je ubijen Đinđić, sada naprasno traži da se ispita politička pozadina ubistva?! Ako bih bio ciničan, pretpostavljam da bi odlikovao naručioca? – napominje sagovornik Danasa.

Žarko Korać, međutim, ističe se Šešelj plaši mogućnosti da bude ponovo saslušan u vezi sa onim što zna o atentatu na Đinđića.

– Ako bih bio ozbiljan, a ne ciničan, odgovor je jasan. Šešelj sve to radi da bi pokušao da zabašuri svoje veze sa „zemunskim klanom“ i mogućnost da i on bude ponovo saslušan u vezi sa onim što zna o ubistvu – smatra Žarko Korać.

Prema njegovim rečima, Šešelj javno ucenjuje i šalje političke poruke onima kojima je rekao za pripremu atentata spremajući se za predsedničke izbore.

– Ko veli, vi ste moji saučesnici, čuvajte se da ne progovorim – zaključuje Korać za naš list.

Podsetimo, Tomislav Nikolić, aktuelni predsednik Srbije, izjavio je 4. februara 2003. godine, na mitingu Srpske radikalne stranke: „Recite Đinđiću da je i Tito pred smrt imao problem sa nogom“. Na istom mitingu, predsednik radikala Vojislav Šešelj poručio je da će na proleće u Srbiji biti krvi do kolena. Đinđić je ubijen nešto više od mesec dana kasnije. Dejan Milenković Bagzi, svedok-saradnik u slučaju ubistva Đinđića, u nekoliko navrata govorio je o vezama Vojislava Šešelja sa „zemunskim klanom“. On je, recimo, 22. novembra 2006. godine rekao da su atentat na srpskog premijera podržali političari Nebojša Čović i Vojislav Šešelj. Advokat majke i sestre Zorana Đinđića, Srđa Popović, podneo je krivičnu prijavu protiv Nebojše Čovića zbog umešanosti u atentat na Đinđića, dok je ispitivanje Šešelja u vezi sa atentatom prekinuto zbog njegovog odlaska u Hag. Nijedan od ova dva procesa nikada pred sudovima nije ni započet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari