Skupština Kosova nije uspela da okonča konstitutivnu sednicu 1Foto: EPA/ Valdrin Xhemaj

Skupština Kosova ni danas nije uspela da okonča konstitutivnu sednicu, pošto je koalicija PAN priznala da i dalje nema većinu za izbor predsednika Skupštine i zatražila još vremena za konsultacije.

Kako prenosi KiM radio, sednici prisustvuju poslanici koalicije „PAN“ i „Srpske liste“ i u sali su bila prisutna 94 poslanika.

Enver Hodžaj je u ime koalicije PAN rekao da imaju kandidata za predsednika Skupštine, ali da nemaju većinu, i da im je potrebno više vremena.

Potrebno nam je više vremena, ali smo odlučni da Skupština bude formirana. Izbor predsednika i formiranje je odgovornost svih. Mi smo zainteresovani da nakon Skupštine formiramo i vladu pod rukovodstvom Ramuša Haradinaja, a poruka građanima je da nam treba još vremena, kazao je Hodžaj.

On je ocenio da je Kosovu potrebna kultura koncenzusa.

Mi smo zainteresovani da oživimo izborni rezultat od 11. juna i nismo za gubitak vremena i odugovlačenje. Ovu Skupštinu očekuju ozbiljne odluke i mi očekujemo da će ovaj saziv ispuniti obaveze, kazao je Hodžaj.

Predsedavajući Adem Mikulovci zapitao je koliko im je vremena potrebno, na šta je Hodžaj odgovorio najviše dve nedelje.

Samoopredeljenje želi da formira vladu, a vi to blokirate. Ko ste vi da to tražite? Samooredeljenje je najviše dobilo na izborima, rekao je Mikulovci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari