Bezbednosno-informativna agencija (BIA) obavila je razgovor sa svojim pripadnikom iz Užica u vezi sa incidentom koji je izazvao u užičkom pozorištu – potvrdio je juče agenciji Beta šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

Stojić je rekao da će pripadnik BIA iz Užica dati službenu izjavu povodom događaja u pozorištu u tom gradu i ako se u postupku bude utvrdilo da je izazvao incident, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak i biće suspendovan.

Identitet pripadnika Bezbednosno-informativne agencije iz Užica, koji je, prema svedočenjima očevidaca, vređao i pretio radnicima užičkog Narodnog pozorišta, a potom im pokazivao i službenu legitimaciju, naša redakcija nije uspela da sazna ni juče.

U Policijskoj upravi u Užicu tvrde da iz pozorišta nisu dobili bilo kakvu prijavu o tome, a Danas nije uspeo da sazna njegov identitet ni u odseku BIA u Užicu. Zaposleni u pozorištu koji su trpeli uvrede i pretnje i dalje ćute, a Radovan Ristović, član Gradskog veća zadužen za kulturu, koji je prisustvovao tom događaju, nije želeo to da komentariše. Jedini koji je za sada javno osudio skandalozno ponašanje „debeovca“ je Jovan Marković, gradonačelnik Užica.

– Uvažavam vašu profesiju, ali bez odobrenja direktora BIA u Beogradu ne mogu da dajem izjave za medije – rekao je Božo Golubović, šef odseka BIA u Užicu, na molbu Danasa da saopšti ime i prezime tog pripadnika i da li je ta agencija pokrenula postupak protiv njega.

Kako je Danas pisao, u subotu oko 18 časova u pozorišnom holu, tokom manifestacije Pozorište otvorenog srca, koju je grad organizovao za najmlađe Užičane, prema tvrdnjama očevidaca, pripadnik BIA iz Užica je navodno zbog gužve bio iznerviran i zabrinut za bezbednost svoje dece, vređao je i pretio radnicima ove ustanove. On je, prema svedočenjima građana, koji iz razumljivih razloga žele anonimnost, pokazivao službenu legitimaciju, vikao na radnike pozorišta, a jednom od njih se obratio rečima: „Znaš li ti ko sam ja“, nakon čega je zapretio da će „kompletno osoblje postrojiti i uhapsiti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari