Snežana Paunović šokirana predlogom opozicije 1foto FoNet Zoran Mrđa

Potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović izjavila je danas da je šokirana predlogom opozicije okupljene oko Srbije protiv nasilja da se OEBS uključi u formi posrednika u parlamentarnom dijalogu, ocenivši da je to predlog koji prelazi crvenu liniju.

„U svetlu nastojanja predsednice parlamenta da se dijalog na predlog preporuka ODIHR sprovede, na moje iznenađenje pojavio se predlog opozicije koji prelazi crvenu liniju“, navela je Paunović u pisanoj izjavi.

Ona je navela da je šok kod nje izazvala činjenica da je opozicija okupljene oko Srbije protiv nasilja uputila pismo predsedavajućem OEBS sa inicijativom da se uključe u formi posrednika u parlamentarnom dijalogu.

„Ovo smatram presedanom koji se nikada nije dogodio u Srbiji, osim kada su kosovski Albanci na identičan način pozivali OEBS da posreduje i zahvaljujući misiji Vilijama Vokera i lažnom izveštaju iz Račka obezbedili uslove da bombarduju suverenu zemlju bez odluke Saveta bezbednosti UN“, navela je Paunović.

Prema njenim rečima, boravak te misije je ugrozio suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i sa posledicama njihovih izveštaja se bori i dan danas.

„Verujem u dugo pamćenje građanki i građana Srbije i svest o tome šta su recidivi ovakvih zahteva“, kazala je Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari