SNF Momčila Trajkovića traži od episkopa Teodosija da spreči usvajanje francusko-nemačkog predloga 1foto N1

Srpski nacionalni forum (SNF) Kosova i Metohije zatražio je danas od episkopa Raško-prizrenske eparhije Teodosija da pod hitno sazove Crkveno-narodni sabor na kome bi se odbacio francusko-nemački predlog o rešavanju kosovskog pitanja.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da mora da prihvati izuzetno teške uslove koje je našoj državi nametnula grupa zapadnih zemalja, a koji se tiču statusa Kosova i Metohije. Naše istorijsko iskustvo nas uči da to može značiti samo jedno – nestanak srpskog naroda, srpske države i srpske crkve sa ovih prostora“, stoji u obraćanju SNF episkopu Teodosiju.

Srpski nacionalni forum ističe zabrinutost nakon „najnovijih saznanja o toku kosovsko-metohijskog procesa koja smo dobili od predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Srpski narod širom srpske vaseljene i na Kosovu i Metohiji, nalazi se u stanju krajnje zabrinutosti kakva se ne pamti još od ratne 1999. godine. Vaše preosveštenstvo, s obzirom da su Srbi sa Kosova, nakon izjave predsednika Vučića da mora da prihvati zahteve zapadnih zemalja, izgubili poverenje u državne organe Republike Srbije, molimo vas kao našeg duhovnog pastira da pozovete na sazivanje Crkveno-narodnog sabora u što kraćem roku. Molimo Vas da na Sabor pozovete sve relevantne učesnike iz svih krajeva Kosova i Metohije, i iz svih oblasti značajnih za naš život i opstanak“, navodi SNF.

Srpski nacionalni forum ističe da „okolnosti u kojima se nalazimo zahtevaju hitnu reakciju, da pokušamo spasiti što se spasiti može“.

„Inače, naše pokoljenje će se pokazati najgorim u srpskoj istoriji, nedostojnim predaka i obrukanim pred potomcima za vjeki vjekov. Ne dozvolite da pred svetog cara Lazara s ovog sveta odemo obrukani, kao neko ko nije želeo da brani ono za šta je glave položio Lazar sa svojom vojskom. Kakvi budemo danas na Kosovu, takvi ćemo biti doveka. Naše je da se borimo, a božije da li ćemo u toj borbi uspeti“, stoji u zahtevu Srpskog nacionalnog foruma čiji je predsednik Momčilo Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari