Socijaldemokratska stranka pozvala građane da se priključe protestu na Trgu republike 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Socijaldemokratska stranka (SDS) pozvala je svoje članove i simpatizere da se priključe večeras protestu na Trgu republike i podrže borbu protiv „divljačkog nasilja“, koje je režim ispoljio tokom protesta u Šapcu i drugim gradovima Srbije.

Nijedna vlast nema pravo da sprečava građane koji na miran način iskazuju svoje nezadovoljstvo štiteći svoja elementarna građanska i svojinska prav, kao i Ustav Srbije, istakao je predsednik SDS Boris Tadić.

Dok građani trpe pravno nasilje režima i fizičko nasilje njihovih batinaša, Vučić i predstavnici režima usred pandemije rizikuju zdravlje i živote građana da bi organizovali medijske predstave svojih stranačkih skupova, ukazao je Tadić.

Podsećam i upozoravam da kada god se povlačila policija da bi se huškali građani jedni na druge, to je uvek dovodilo do tragičnih epiloga, neretko i sa ljudskim žrtvama. To je nekada radio Milošević, to sada po istom modelu radi Vučić, predočio je Tadić.

Pozivam policiju na maksimalnu uzdržanost, istakao je Tadić i dodao da je policija tu da štiti građane i Ustav, a time i pravni poredak zemlje, a ne da štiti režimske interese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari