Muftijin amanet- Usame ZukorlićFotografija: M. J/Danas

Nosilac liste Muftijin amanet, Usame Zukorlić, nakon objave preliminarnih rezultata izbora obratio se velikom broju okupljenih građana koji su počeli da se okupljaju ispred prostorija ove stranke odmah nakon zatvaranja izbornih mesta.

Zukorlić je, obraćajući se masi rekao da su oni kao lista ostvarili najbolji rezultat u Sandžaku prema preliminarnim rezultatima na kojima su, kako on kaže uzeli više od 30 000 glasova, a da je rezultat samo sa biračkih mesta gde oni imaju uvid, tako da očekuju i više. Na osnovu ovih glasova imaće tri poslanika u skupštini.

– Taj rezultat je značajan iz razloga što je na ovim izborima bilo mnogo teže ostvariti veći broj poslanika, nego na prošlim izborima zbog bojkota opozicije. Posebna mi je čast da objavim da smo u Sjenici uzeli preko 5 000 glasova, a prema preliminarnim rezultatima u Novom Pazaru imamo preko 12 000 glasova- rekao je Zukorlić

Nosilac liste m+Muftijin amanet ističe da lista SNS-SDP ima više glasova od njih iz razloga što su „imali na raspolaganju veliki broj glasova iz srpskih glasačkih mesta“. ali da su oni odneli pobedu na većini mesta u jezgru Novog Pazara.

– Trijunfalne pobede od Selakovca, Mura, Dohovića, Šutenovca, većini glasačkih mesta na Hadžetu, Lugu, Ćeremidžinici na Gazilaru u Svojboru, Paralovu i Banji i po prvi put na glasačkom mestu Bukreš- rekao je nosilac liste.

On ističe da su pobedili Rasima Ljajića na lokalnom nivou i „slomili bastilju“ stranci SDA- Sandžaka u Tutinu gde je, kako on kaže razlika u glasovima bila samo dve, tri stotine.

– Unapredili smo rezultate na svim mestima. Veliki rezultat je napravio odbor naše stranke u Bujanovcu, a posebno želim da zahvalim sandžačkoj dijaspori, gde smo ostvarili apsolutno najbolji rezultat. Ovo je samo jedan korak koji je napravio naš pokret. Mi smo tek počeli. Nastavićemo da koračamo intenzivno putem pravde i pomirenja, putem koji nam je trasirao Rahmetli akademik Muamer Zukorlić, kome i posvećuje o ovu pobedu- rekao je okupljenima Zukorlić.

SPP pobednički skup
Fotografija: M. J.

Nosilac liste je pozvao svoje birače da nikome i ništa ne sude, smatrajući da su oni budućnost koja dolazi.

– Molim vas da budemo dostojanstveni. Želimo da budemo primer. Budite dobri prema svima. Nemojte da iskazujete bilo kakvu vrstu revanšizma prema bilo kome, pa i ovima koji slave pobede od Države do Pologca. Predstavljaćemo vas ponosno i dostojanstveno u Skupštini Republike Srbije, kao što je to činio Rahmetli akademik Muamer Zukorlić. Nastavljamo politikom i – i, umesto politike ili – ili. Mi smo budućnost Sandžaka. Mi dolazimo te dolazimo, oni odlaze te odlaze.

Predsednik SPP-a takođe naglašava da su ovi izbori samo bili samo korak ka Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

– Kao što smo ostvarili ovu veličanstvenu pobjedu, od danas se spremamo za izbore za BNV, koje ćemo osloboditi. Neka se dobro drže ovi za dve godine kada dođu lokalni izbori, jer će da ih zadesi velika oluja pravde i pomirenja.Bilo mi je zadovoljstvo da vodim sa vama najljepšu kampanju koju smo ikada imali. Nastavićemo tom politikom. Mladi ljudi dolaze na tron Sandžaka- rekao je Usame Zukorlić

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari