Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić prenela je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, prilikom njihovog susreta u Hanoveru, spremnost Beograda da radi na priključenju EU, uz očekivanje da će Nemačka postati strateški partner Srbije.


„U svim razgovorima koje sam imala na kongresu Hrišćansko-demokratske unije (CDU), od poslanika Bundestaga pa do kancelarke Angele Merkel, istakla sam spremnost Srbije da radi na procesu evropskih integracija i da čini prave korake u tom procesu. Dobila sam podršku za takvu politiku i zaista mislim da Nemačka mora da postane strateški partner Srbije, jer je to u našem interesu“, rekla je Grubješićeva, koja je prisustvovala trodnevnom godišnjem kongresu CDU, na kojem je Merkelova ponovo izabrana za lidera te stranke.

Suzana Grubješić je naglasila da bez podrške Nemačke, jedne od najuticajnijih zemalja u EU, Srbija neće moći da napreduje u procesu evropskih integracija, kao ni da se ekonomski razvija onako kako građani zaslužuju.

Među sagovornicima srpske vicepremijerke u Hanoveru bili su visoki funkcioneri CDU, ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt i predsednik Evropske narodne partije Vilfred Martens. Grubješićeva je u svim razgovorima istakla da je Srbija iskreno posvećena evropskim integracijama, dijalogu s Prištinom i sprovođenju neophodnih reformi, naročito u oblastima pravosuđa, borbe protiv korupcije, ekonomske politike i reforme državne uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari