ALEKSANDAR VUČIĆ - KATERINA SAKERALOPULUfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Srbija je zainteresovana da kupovinu određenih količina tečnog naftnog gasa (LNG) iz Aleksandropolisa, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru s grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu.

Srbija je u protekle tri godine privukla 62 odsto stranih direktnih investicija na Zapanom Balkanu,stopa javnog duga je niska, finansije uređene sasvim, rekao je Vučić.

On je dodao da bi Srbija, da nema političkih problema sa Prištinom i sukoba u Ukrajini, imala investicioni kreditni reting.

Vučić je zahvalio grčkoj predsednici na jasnoj i nedvosmislenoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije, uz napomenu da i zvanični Beograd podržava teritorijalni integritet Helenske Republike na kopnu, moru, ostrvima i vazduhu.

Zahvalan sam na jasnoj i nedvosmislenoj podršci integritetu Srbije, poštovanju međunarodnoj javnog prava. Mi moramo da tražimo kompromisna rešenja u razgovorima sa Prištinom, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednicom Grčke.

Moramo da sačuvamo mir i stabionost u regionu i od vitalnog interesa je da nastavimo i ubrzamo naš evropski put, istakao je Vučić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednica Grčke Katerini Sakelaropulu poručila je danas da stav Atine, kada je reč o nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenje i stabilan.

Obavestio me je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o nedavnim razgovorima s Prištinom i mi podržavamo taj dijalog o normalizaciji odnosa, koji će doneti održivo rešenje, stabilnost područja i zamajac evropskom putu Srbije, rekla je Sakelaropulu, koja se nalazi u poseti Srbiji.

Moja zemlja čvrsto misli da Srbija pripada evropskoj porodici i iznela sam stabilan i čvrst stav Grčke o potrebi priključenja Srbije Evropskoj uniji, rekla je rekla je grčka predsednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari