Prođe i Božić, a pisma još nema: Kad će Srbija poslati pismo svim zemljama sveta o umešanosti jedne države u izbore? 1Vučić i Brnabić Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic (arhiva)

Pismo Srbije u kojem se zemlje širom sveta obaveštavaju o mešanju u izbore u Srbiji još nije gotovo, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će biti završeno do 2024. i poslato svim zemljama sveta pred pravoslavni Božić.

Kako nam je rečeno u Predsedništvu Srbije povodom ovog najavljenog pisma, ono još nije gotovo i piše ga kabinet tehničke premijerke Ane Brnabić.

U kabinetu Brnabić, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor kada će pismo biti gotovo i kada će biti poslato “svim zemljama sveta”.

Vučić je 21. decembra izjavio da državni organi Srbije sastavljaju „važno pismo o uplivu i mešanju jedne važne zemlje u izborni proces Srbije na najbrutalniji način“.

„To će biti završeno do Nove godine i onda ćemo ga uputiti celom svetu pred pravoslavni Božić da se vidi kako se sprovodi takva vrsta mešanja u procese koji suvereno pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji“, rekao je tada Vučić novinarima u Vrbasu.

On je o ovome govorio odgovarajući na pitanje o stavu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke koje se oglasilo nakon izbora u Srbiji. Zato su mnogi shvatili da je Nemačka ta zemlja koja se umešala u izbore.

Opoziciona lista “Srbija protov nasilja” dan posle izbora 18. decembra započela je proteste zbog izborne krađe i traži poništavanje ovih izbora. Vlast s druge strane tvrdi da su ovi izbori najčistiji ikada.

Premijerka u tehničkom mandatu navela je da je ruska bezbednosna služba „dostavljala podatke“ o mogućim incidentima na protestu u Beogradu, dok je opozicionu koaliciju „Srbija protiv nasilja“ optužila za pokušaj „nasilne destabilizacije države“.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko je posle razgovora s Vučićem naveo da ga je Vučić informisao o umešanosti zapada u nerede ispred Skupštine grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari