Srbija protiv nasilja će poštom poslati zahtev Ustavnom sudu za poništavanje beogradskih izbora 1Foto: Aleksandar Roknić/Danas

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ (SPN) podneće zahtev Ustavnom sudu za poništavanje lokalnih izbora u Beogradu 17. decembra, u toku dana, poštom, potvrđeno je agenciji Beta u toj koaliciji.

Rezultati beogradskih izbora, još nisu zvanično objavljeni u službenom listu Grada, kako je to predviđeno zakonom, ali su mediji objavili da je jedno izdanje „rezervisano“ sa datumom 3. januar.

Predstavnici koalicije Srbija protiv nasilja rekli su ranije kako veruju da je reč o još jednoj prevari sa ciljem da ta koalicija zakasni sa podnošenjem žalbe Ustavnom sudu.

„Kada bude odštampan, na njemu će pisati da je objavljen 3. januara, a rok za žalbu je 15 dana. Dakle, veliko je pitanje da li ćemo moći uopšte da podnesemo žalbu Ustavnom sudu. Jer ako je podnesemo pre nego što taj list bude objavljen, Ustavni sud će reći – pa dostavite nam taj list, on ne postoji. A kada bude objavljen, oni će reći – pa isteklo je 15 dana“, rekao je ranije član GIK Zoran Alimpić.

Rok od petnaest dana za predaju zahteva Ustavnom sudu za poništavanje beogradskih izbora ističe danas, ukoliko se kao dan objavljivanja u Službenom listu zaista bude računao 3. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari