Ko je kriv za vest da se prekidaju protesti u Novom Sadu? 1N1

Sekretar novosadskog odbora stranke Zajedno Mladen Cvijetić demantovao je danas svoju raniju izjavu da će protesti u Novom Sadu biti obustavljeni tokom leta, „zbog vremenskih prilika“ i zbog toga što je „opala energija građana“, i za informaciju o prekidu protesta optužio „anonimne izvore“.

Cvijetić je u novoj izjavi oštro osudio „pokušaj nekakvih anonimnih izvora da se kompromituje protest u Novom Sadu, i samim tim i cela građanska opozicija koja ga organizuje“.

„Izjava tog izvora predstavlja klasičan puč unutar novosadske opozicije i prepuna je neistinitih informacija koje ćemo već danas demantovati. Nije istina da su organizatori u Novom Sadu doneli odluku o prekidu protesta, već je odluka da se protest nastavi u drugačijem formatu, raznim akcijama, performansima i blokadama koje možda neće podrazumevati uvek samo blokade saobraćajnica“, kazao je Cvijetić.

On je ranije rekao za 021 da je odluka o obustavi protesta u Novom Sadu doneta „zbog vremenskih prilika“, i zbog toga što je „opala energija građana“.

„Gledaćemo da se ‘Srbija protiv nasilja’ u Novom Sadu plasira u nekim drugačijim formatima kako bismo sačuvali vatru za vreme kada se protest bude vratio na noge i kada se ljudi budu vratili na ulice u respektabilnom broju. Očekujemo da to bude na jesen, u septembru ili oktobru“, naveo je ranije Cvijetić.

Predsednik stanke Zajedno Nebojša Zelenović je nakon ove izjave Cvijetića rekao da je vest o pauzi do jeseni „medijski spin“.

„Ako postoji neko kome u ovom trenutku ne odgovoraju protesti, to je vlast. I oni će učiniti sve što mogu da sklone ljude sa ulice i zaustave proteste. Ovo što su uradili sa medijskim spinom u Novom Sadu je samo još jedan pokušaj da se umanje protesti u tom gradu“, naveo je Zelenović.

Dodao je da su ih kolege iz Novog Sada obavestile da su to „već demantovali“ i da će „združeni gradski odbori“ održati konferenciju za medije i „reći sve kako jeste“.

„Ne da se protesti zaustavljaju, nego se i te kako nastavljaju u Novom Sadu i u svih drugih 30 gradova u Srbiji“, rekao je Zelenović.

Stranka Zajedno je nakon ovih demantija saopštila da će novosadska opozicija u petak u 11.00 sati organizovati protest u prolazu između zgrada Skupštine Vojvodine i Pokrajinske vlade, kako bi se obeležila godišnjica od nasilja nad građanima na tom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari