PENZIONERIfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Pokret „Srbija centar“ (SRCE) je danas ocenio da je Javno preduzeće „Službeni glasnik“, poznato po publikovanju naučnih monografija i stručnih knjiga renomiranih autora, postalo „naprednjački ‘Eldorado’ “ koji služi za partijske malverzacije.

„Službeni glasnik je po diktatu Vlade Srbije, a na osnovu predloga Ministarstva za rad, u cilju promovisanja Vučićeve nastupajuće turneje kojekuda Srbijom, direktno doveden u poslovni gubitak“, navedeno je u saopštenju Resornog odbora SRCA ;za antikorupciju.

Pokret piše da su „Vučićevu promociju među penzionerima, kao uvertiru u najavljenu turneju, u iznosu od 788.000 evra platili poreski obveznici i korisnici penzija iz njihovog fonda. ‘Vodič za penzionere’ je ulaznica za generalnu probu Vučićeve turneje pod nazivom ‘Narodni pokret za državu’, kojom želi da pilatovski opere ruke od odgovornosti za loše vođenu kosovsku i svaku drugu politiku“.

Pokret je naveo da je PIO fond tih 788.000 evra dao za usluge štampanja „Vodiča za penzionere“ i koverti za slanje štampanog materijala, ali da je ta cena znatno niža od prosečne realne cene štampanja ovakve vrste publikacije, koja kod štamparskih firmi iznosi oko 800-900 dinara po primerku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari