Srpska lista demantovala tvrdnje ambasadora SAD o umešanosti Milana Radoičića u ilegalne aktivnosti 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Srpska lista odbacila je danas tvrdnje ambasadora SAD u Prištini o navodnoj umešanosti potpredsednika te organizacije Milana Radoičića u ilegalne aktivnosti i izrazila očekivanje da ambasador za svoje tvrdnje predoči jasne dokaze, a ne paušalne ocene.

Ističe se da protiv Radoičića nije pokrenut nikakav sudski postupak u kojem bi se dokazalo ono što je tvrdio ambasador SAD Džef Hovenijer.

„U slučaju našeg potpredsednika očigledno da Priština i gospodin Hovenijer misle da je moguće nekoga proglasiti krivim bez sudske odluke“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da su građani razumeli da je takva izjava o Radoičiću izrečena sa ciljem pritiska na samog Radoičića, Srpsku listu i srpski narod na severu u trenutku kada Priština sprovodi jednostrane akcije i „teror nad golorukim narodom“ i da te tvrdnje neće umanjiti odlučnost Srba da opstanu i ostanu na prostoru Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari