Srpska lista: Kurtijeva izjava obmana, Srbi znaju kako on zamišlja život na Kosovu 1foto EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Srpska lista je danas ocenila da je premijer Kosova Aljbin Kurti video-porukom na srpskom jeziku „lažima i lošom glumom pokušao da obmane“ Srbe na Kosovu i Metohiji, ali da je to „osuđeno na neuspeh“.

Ta stranka je u saopštenju navela da Srbi „dobro osećaju na svojoj koži“ kako „Kurti zamišlja“ život za sve njih na Kosovu i Metohiji.

„Uskraćivanje osnovnih ljudskih, političkih i ekonomskih prava, prebijanje i upucavanje i kidnapovanje Srba to su reči koje opisuju živote za srpski narod pod režimom koji predvodi Aljbin Kurti, koji je očigledno nesposoban da učini išta dobro za Albance, pa im je umesto boljeg života ponudio proterivanje Srba i zatiranje svega što je srpsko“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista je navela da srpski narod bez obzira na sve neće prestati da traži poštovanje svojih prava, oslobađanje uhapšenih i prestanak progona, kao i povlačenje nelegalnih, „do zuba naoružanih specijalaca“ iz opština sa srpskom većinom.

„Srpska lista svoje odluke je uvek donosila u skladu sa zahtevima srpskog naroda, a ne po željama Aljbina Kurtija, i svaki napad na nas je potvrda ispravnosti naših stavova“, dodaje se u saopštenju.

Kurti je u video-poruci ocenio da situacija na severu Kosova nije nimalo laka i da „svi strepe od nepredvidivih događaja“ u skorijoj budućnosti, i pozvao Srbe i druge građane Kosova da zajedno krenu „u bolju budućnost gradeći čvrste mostove“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari