Srpska lista: Pod Kurtijevim smo pritiskom 1Foto: Facebook / Srpska lista

Srpska lista saopštila je danas da, nakon javno izrečene pretnje da će srpski narod i članovi Srpske liste „platiti i patiti“, režim Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji sprovodi najstrašniji pritisak na srpski narod i članove Srpske liste.

Nakon što su prebijeni mladići u Gračanici i neosnovano uhapšena trojica Srba, rano jutros su bačene eksplozivne naprave na porodične kuće direktora predškolske ustanove „Pčelica Maja“ Srđana Ristića u Ranilugu, zamenika gradonačelnika Raniluga Vladice Aritonovića i direktora Centra za socijalni rad iz Raniluga Zorana Ristića, kazali su iz Srpske liste.

Prema navodima, samo pukom srećom u ta tri esktremistička napada niko nije poginuo, niti povređen iako je materijalna šteta ogromna.

„Očigledno je da javno izrečena pretnja od strane Aljbina Kurtija predstavlja poziv ekstremistima za konačni obračun sa srpskim narodom i Srpskom listom, te da su ovi napadi deo šireg plana progona srpskog naroda sa ovih prostora“, poručili su iz Srpske liste.

Kako su istakli, napadom na predstavnike naroda i ugledne srpske porodice šalje se poruka svim Srbima da ne planiraju svoj život na tim prostorima, odnosno da moraju da što pre napuste Kosovo, jer su na meti oni i njihove porodice.

Srpska lista je zatražila da međunarodne vojne snage, Kfor, ali i Euleks u skladu sa svojim mandatom stanu u zaštitu srpskog naroda koji ne može da izdrži pritiske režima u Prištini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari