SSP: Vulin da objasni zašto su Ponoš i njegova porodica zadržani na Batrovcima 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS)

Stranka slobode i pravde (SSP) je večeras najoštrije osudila maltretiranje Zdravka Ponoša i članova njegove porodice na Batrovcima, prilikom ulaska u Srbiju i zatražila od ministra policije Aleksandra Vulina da objasni zašto je do toga došlo.

SSP je navela da zahteva od Vulina „da odmah obavesti javnost zašto su Ponoš i njegova porodica zadržani i nije im dozvoljeno više od sat vremena da uđu“ u Srbiju, odnosno „na osnovu čije i kakve procene su bili predmet posebne kontrole“.

Ta stranka je u saopštenju ukazala da je to bila karakteristika za vreme komunizma.

„Zadržavanje na granici i razgovori sa pripadnicima službe drzavne bezbednosti prilikom povratka iz inostranstva karakterisali vreme komunizma koje je završeno pre više od 30 godina. Ili smo bar verovali da jeste“, navela je SSP.

Ponošu, inače opoziconom političaru  i njegovoj porodici vraćena su dokumenta i dozvoljeno im je da nastave put ka Srbiji, pošto su prethodno bili zadržani na prelazu Batrovci, objavila je televizija N1.

Prvobitno mu je rečeno da ne može da uđe u Srbiju dok sa njim ne razgovaraju pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA), ali je, po dobijanju dokumenata, i više od sat i po čekanja, obavešten da BIA nije zainteresovana, navela je ta televizija na svom sajtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari