SSP Subotica: Zašto meštani Gornjeg Tavankuta sami popravljaju atarske puteve 1Atarski putevi u Tavankutu, foto: SSP Subotica (arhiva)

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici pozvao je danas lokalnu vlast da objasni zašto meštani Gornjeg Tavankuta, u blizini Subotice, popravljaju atarske puteve o svom trošku.

“U nemogućnosti da čekaju pomoć od Gradske uprave, Sekretarijata za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj i Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, stanovnici Gornjeg Tavankuta su tokom vikenda samoinicijativno otpočeli popravku atarskih puteva koji su bili na nekim delovima neprohodni i traktorom”, navode u SSP-u.

Kako napominju, da bi mogli da dođu do svojih parcela i obave predstojeće prolećne radove, zemljoradnicima su neophodni prohodni atarski putevi.

“Samoorganizovani meštani-volonteri su sve troškove popravke atarskih puteva snosili sami, od radne snage, preko mašina i goriva, a svima je poznato koliko je visoka cena goriva danas. Do kraja dana zemljoradnici Gornjeg Tavankuta potrošili su ukupno 1.500 litara goriva”, upzoravaju u SSP-u.

SSP Subotica: Zašto meštani Gornjeg Tavankuta sami popravljaju atarske puteve 2
Foto: SSP Subotica

Ova stranka podseća da je u budžetu grada Subotice za razvoj poljoprivrede predviđeno 77.240.000,00 dinara, dok je za održavanje i upravljanje saobraćajnom infrastrukturom izdvojeno 471.968.000,00 dinara.

“Zahtevamo od gradske vlasti hitan odgovor na pitanje: da li su meštani Gornjeg Tavankuta zaslužili neprohodne atarske puteve, imajući u vidu prethodno navedene sume novca koji su upravo građani Subotice, pa i Gornjeg Tavankuta, između ostalog, obezbedili kroz svoje poreske obaveze”, ocenjuju u SSP-u.

Oni su pozvali lokalnu vlast da pomognu zemljoradnicima, i da od 45.000.000,00 dinara, namenjenih za izgradnju elektronskog video nadzora koji će nadzirati građane Subotice, deo sredstava preusmere za popravku atarskih puteva.

“Oštećene poljoprivrednike i zemljoradnike ova vlast više ne može da vara dajući im prazna obećanja tokom svake predizborne kampanje, a zatim im smanji subvencije za više od tri puta, astronomski podigne cene repromaterijala. Praktično je ar zemlje jeftiniji od džaka uree što nije zabeleženo u istoriji ove zemlje“, navode u subotičkom odboru SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari