Danijela Nestorovićfoto M.K./ATAImages

Poslanica iz redova Ekološkog ustanka Danijela Nestorivić danas je dobila odgovor na postavljena pitanja ministarki kulture Maji Gojković.

Međutim, na osnou odgovora koje dobila, u saopštenju navodi da je Gojković oličenje nekulture. i da treba razmisliti ko je ministar kulture.

Nestorović je ministarku pitala da li glumci koji učestvuju u serijama i filmovima koje sponzoriše Telekom Srbija imaju pravo na svoje mišljenje koje je u suprotnosti sa zvaničnim stavom režima i da li u tom slučaju zaslužuju salve uvreda i kleveta ministarke. Nestorović je pitala i ko je dao podatke o sponzorstvu Telekoma Srbija za serije i filmove i da li je za ministraku kulture ulaganje u kulturu samo izdvajanje iz budžeta i ulaganje u filmsku industriju ili je osnovni cilj Ministrstva kulture kulturno uzdizanje.

U dopisu koji je Nestoroivić dobila, a koji popisuje ministarka, navodi se da je nemoguće odgovoriti na prvo pitanje jer Gojković smatra da „potpredsednica Vlade i ministar kulture nikada nisu uputile salve uvreda i kleveta glumcima iz Srbije“.

Šta je ministarka Maja Gojković odgovorila poslanici Danijeli Nestorović i koje pitanje nije razumela? 1

Ni na drugo pitanje je nemoguće odgovoriti „jer ne raspolaže podacima o sredstvima koje je Telekom Srbija opredelio za snimanje serija i filmova“.

Dok se kao odgovor na treće pitanje navodi da ga ne razume.

Nestorović je u saopštenju pojasnila ministarki:“Njeno saopštenje se pretežno vrtelo oko novca koji se trenutno izdvaja iz budžeta za snimanje domaćih serija i filmova, što prema njenim rečima nije bio slučaj do 2012. godine“. Vi ministarka kulture ne razumete šta je kultura. Vaš izveštaj ukazuje na to da se kultura kupuje novcem i da je novac glavna vrednost koju čovek današnjice treba da ima“.

Kako Nestorović dodaje, ministarka kulture ne razume pitanje jer na njega nemate odgovor.

„Slučajno ste zalutali u to ministarstvo. Vaša radikalska prošlost se ne može oprati postavljanjem na mesto ministra kulture! Da. Vređali ste glumce! Da. Objavili ste javni iznose kojima Telekom sponzoriše glumce koji glume u serijama i filmovima. I da! Vi se nikada nećete uzdignuti“, zaključila je Nestorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari