Šta se krije iza Vučićeve najave sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosmeta? 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sa najavom sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosmeta, a iz Brisela, potvrđuje činjenicu da je jedan veliki spin majstor, koji bombastičnim i teatralnim nastupima i najavama ume uspešno da skrene pažnju sa suštinskih i usmeri je na trivijalna pitanja – kaže za Danas pravnik Marko Jakšić.

Jakšić je, komentarišući to što je Vučić, tokom razgovora sa evropskim i kosovskim zvaničnicma, zakazao za nedelju, 21. avgusta, vanredni sastanak sa Srbima sa Kosova, i imao potrebu da to javno objavi, istakao da „loše vesti iz Brisela mogu da budu da Kurti neće ništa pa kad pristane na ZSO, obavezu iz prvog sporazuma“, te da to onda bude navodna velika pobeda.

– Svaki put kada su predstavnici Srba sa Kosmeta bili na razgovoru kod Vučića usledilo je neko rešenje ili sporazum koji nije bio povoljan po njih. On će ih pažljivo saslušati ali na kraju, po ko zna koji put, od njih zatražiti da sačuvaju mir i da ne reaguju na Kurtijeve provokacije, dok on sprovodi svoje planove nakon kojih oni gube još jednu vezu sa Srbijom i sve više postaju građani drugog reda na Kosovu – kaže Marko Jakšić.

Šta se krije iza Vučićeve najave sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosmeta? 2
Foto: Privatna arhiva

A ako, kojim slučajem, napominje sagovornik Danasa, hoće lično da im saopšti da dogovora nije bilo pa to uopšte nije loša vest.

– Naprotiv, do održivog rešenja na Kosovu ali i oko njegovog statusa jedino može doći nakon zaoštravanja koje će dovesti do toga da se uvaži stanje na terenu i legitimni stavovi stanovnika na Severu Kosova – zaključuje Marko Jakšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari