Milan Stamatović: Dozvola za gondolu ili protest ispred Vlade Srbije 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije, najavio je da će 30.juna, na Dan Čajetine, ukoliko država do tada ne bude izdala dozvolu za nastavak gradnje zlatiborske gondole, taj praznik biti „radno obeležen ispred zgrade Vlade Srbije, a možda i ispred Vučićevog kabineta na Andrićevom vencu“.

– Ultimativno zahtevamo od nenarodne vlasti da ne uzurpira naše ustavno pravo na rad i razvoj – poručio je Stamatović i dodao da „Vučićeve državne institucije godinama kažnjavaju građane Čajetine, samo zato što je u njoj Vučić doživeo ponižavajući izborni poraz, odbijajući da izdaju građevinsku dozvolu za izgradnju „Gold gondole“’ na Zlatiboru“.

– Vučić nam se smeje u lice, dodeljujući nam prvo dozvolu za poslednju stanicu, a potom za prvu, da bi, protivpravno i protivustavno, proglašenjem Parka prirode „Zlatibor“, u potpunosti blokirali mogućnost dalje gradnje i dovršenje projekta, saopštio je Stamatović i podsetio na to da je zlatiborska panoraska žičara-gondola najveći infrastrukturni projekat u srpskom turizmu, koji će omogućiti prosperitet ne samo užičkom kraju, nego i celoj Srbiji.

Stamatović je upozorio i na to da „beogradski režim podriva i pokušava da uništi kompletnu lokalnu privredu, jer mu je cilj da se, silom, dokopa velikog i dobrostojećeg budžeta koji Čajetina ima zahvaljujući domaćinskom upravljanju“.

– Vučić, po svaku cenu, želi da spreči izgradnju zlatiborske gondole, dužine devet kilometara, za čiju realizaciju je, isključivo iz lokalnog budžeta, izdvojeno 13 miliona evra, samo da bi zaštitio svoje tajkune kojima je, mimo zakona, poklonjeno 2.213 hektara najskuplje državne zemlje na Zlatiboru. S druge strane, u Beogradu, Malom i Vesiću, bez ikakvih problema, cela Srbija poklanja 15 miliona evra za samo jedan kilometar beogradske gondole i ekspresno pribavlja sve potrebne građevinske dozvole, kazao je prvi čovek Čajetine i Zdrave Srbije.

On je naveo da su Šabac, Paraćin i Čajetina, pokrenuli „zajedničku inicijativu da se uputi poziv Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope, kako bi se sprečili brutalni pritisci koje režim sprovodi protiv jedinih lokalnih samouprava u Srbiji, u kojima  naprednjaci nisu na vlasti“.

– Naprednjački režim ne poznaje demokratske načine borbe sa političkim protivnicima, već isključivo zloupotrebljava političku moć da se razručanava sa svima onima koji ne misle kao oni, tako što zaustavlja razvoj Čajetine, opstruišući sve njene investicione projekte i diskreditujući njeno rukovodstvo u javnosti, uključujući i mene i moju porodicu. Proglasili su me, bez ikakvih dokaza, za vođu kriminalnog klana na Zlatiboru, dilera droge, ukrajinskog špijuna, organizatora atentata na Đukanovića, najgoreg kriminalca sa podebelim dosijeom u policiji i ko zna šta sve još ne“, poručio je Milan Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari