Stamenkovski: Koji god datum za izbore da odaberu Đilas i Vučić, mi smo spremni 1foto FoNet/Pokret Dveri

„Dupli pasovi Dragana Đilasa i Aleksandra Vučića se nastavljaju. Predsednik republike kaže da će izbori biti kad kaže Đilas. Mi ne želimo da narušavamo idilu njihovog političkog braka, ali koji god datum da odaberu – spremni smo“, kaže za Danas Milica Đurđević Stamenkovski, šefica poslaničkog kluba Zavetnici.

Ona pojašnjava da je Beograd postao sredstvo za njihovu nagodbu i kompenzacija za Đilasovu podršku francusko-nemačkom ultimatumu.

„Međutim, naš stav je da izbori treba da budu na svim nivoima, jer će rezultati dovesti da potpune prekompozicije na političkoj sceni. Prvi put postoji ozbiljna alternativa koja zadobija podršku i među doskorašnjim glasačima aktuelne vlasti. Iz tih razloga Vučić po svaku cenu pokušava da održi stari poredak, u kome su on i Đilas glavne zvezde, a svi ostali sporedni akteri i statisti“, navodi Stamenkovski.

Prema njenim rečima reprizu tog filma narod više ne želi da gleda. Prevaziđena je, baš kao i glavni glumci.

Lider Dveri, Boško Obradović podseća da državotvorna opozicija već mesec dana traži ostavku Aeksandra Vučića i vanredne izbore na svim nivoima.

„To znači i vanredne predsedničke, parlamentarne, pokrajinske, beogradske i lokalne izbore u svim gradovima i opštinama u Srbiji. Neka vlast svuda izađe sa svojom novom politikom za koju niko od njihovih birača nije glasao na prošlim izborima“, navodi Obradović.

I on, poput Stamenkovski smatra da Vučić i Đilas igraju igru, da sve rade u dogovoru i da obojica foliraju.

„Ako je Vučić rekao da će biti izbora kad opozicija traži, zašto već nisu zakazani kada smo ih zatražili još pre mesec dana? Možda im izbori ne odgovaraju u ovom trenutku jer bi i Vučić i Đilas lošije prošli nego na prošlim izborima“, zaključuje Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari