Stanković: Nema razmene teritorija 1Foto: Medija centar

Preševo, Bujanovac i Medveđa su bili, jesu i ostaju sastavni delovi Srbije, i o tome nema razgovora, a kamoli pregovora sa bilo kim, imajući u vidu stavove naše države, međunarodne zajednice, pa i najviših državnika iz Tirane, ako to ima neki značaj, izjavio je predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

Stanković je za današnje „Večernje novosti” izjavio da razmenu teritorija ili priključivanje „takozvanom Kosovu traže oni koji očigledno ne znaju koliko je ljudi izgubilo život” da bi živeli u zajedništvu sa svojim komšijama, „bez obzira na njihovu nacionalnu i versku opredeljenost”.

Na pitanje kako komentariše odluku albanskih partija da samo one formiraju vladajuću koaliciju u Bujanovcu, Stanković je rekao da se „odgovorni i obrazovani” ljudi, kao i društva sa „dokazanim demokratskim vrednostima i principima” uglavnom zalažu da u međuetničkim sredinama bude formirana vlast „proporcionalna nacionalnom sastavu stanovništva”.

On smatra da Srbi i Albanci treba da žive zajedno, „a ne jedni pored drugih”, kao i da veruje da je njihov zajednički život „dobrobit” za oba naroda.

Kako je naveo, on nema „ništa protiv” odluke lokalnih lidera Albanaca da sami upravljaju lokalnom samoupravom, i dodao da „svako” mora da zna da se Srbija nije odrekla stanovništva koje živi u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari