Stano: Tobožnji non-pejper ne izražava stavove EU 1Foto: Bojan Cvejić

Po opštem pravilu, mi ne komentarišemo bilo kakve tobožnje non-pejpere ili dokumente za koje se tvrdi da su non-pejperi, a koji se pojavljuju u različitim medijima.

U ovom slučaju, navodni dokument ne izražava stavove EU i nije primljen niti od strane Evropske komisije, niti od Evropske službe za spoljne poslove, kaže za Danas Peter Stano, portparol Evropske komisije, odgovarajući na naše pitanje da li je EK upoznata sa navodnim nemačko-francuskim non-pejperom o rešenju za Kosovo.

Povodom tvrdnji kosovske vlade da premijeru Aljbinu Kurtiju još nije uručen zvaničan poziv za sastanak sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, pod okriljem specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, koji bi trebalo da se održi 11. maja, Stano poručuje: „Visoki predstavnik (za spoljnu politiku i bezbednost EU Žozep Borel, prim. nov.) rekao je juče da se nada da će sastanak u okviru dijaloga biti održan 11. maja. Mi smo spremni da nastavimo dijalog kad god naši partneri sa obeju strana budu spremni. Ovo će takođe biti razmatrano tokom posete premijera Kurtija Briselu i na njegovom sastanku sa visokim predstavnikom Borelom u četvrtak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari