Stefan Jovanović: Građani i opozicija još uvek mogu da spreče izdaju 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da bi potpisivanje francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu i Metohiji trebalo da se dogodi krajem marta ili početkom aprila u Parizu, ali da još nije sve gotovo i da građani i opozicija mogu da spreče izdaju.

„Narod može da pruži otpor režimu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se to ne potpiše, jer je po svim anketama 80 odsto građana protiv sporazuma koji znači de jure priznavanje nezavisnosti Kosova i izdaju nacionalnih interesa“, rekao je Jovanović televiziji Nova S i dodao da je Vučić očigledno na to spreman, ali da građani nisu i da će zato pružiti otpor, saopštila je Narodna stranka.

Jovanović je naveo da se Vučić u Briselu saglasio sa sporazumom, a da bi u Ohridu trebalo da bude usaglašena mapa puta za njegovu primenu, nakon čega bi usledilo i potpisivanje, najverovatnije u Parizu.

„Predsednik Srbije u javnosti pokušava da nametne da je najproblematičnija četvrta tačka sporazuma, iako je ceo sporazum problematičan“, kazao je Jovović.

On je precizirao da se u prvoj tački sporazuma navodi da će dve strane međusobno razvijati dobrosusedske odnose, zasnovane na jednakim pravima.

„Kako mogu postojati dobrosusedski odnosi između Srbije i njene pokrajine“, upitao je Jovanović i dodao da sporazum predviđa i da će „obe strane međusobno priznati dokumenta i državne simbole, uključujući pasoše, diplome, carinske pečate i registarske tablice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari