Stefanović izrazio saučešće ambasadoru Meksika 1Foto: Beta/Ministartsvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović je danas na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Meksika u Beogradu Karlosom Feliksom izrazio saučešće povodom pogibije civila u nesreći u metrou u Meksiko Sitiju, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Stefanović je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da sa ambasadorom Meksika razgovara o pitanjima od strateškog značaja u oblasti odbrane, ali i unapredjenja ukupnih odnosa dve zemlje.On je rekao da je od obostrane koristi da se uspostavi saradnja u oblasti odbrane, uključujući i polje namenskih industrija dve zemlje, imajući u vidu da su bilateralni odnosi prijateljski i neopterećeni otvorenim pitanjima.

Ambasador Feliks je izrazio nadu da će Srbija i Meksiko podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Stefanović je naveo i da se ove godine obeležava 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Meksika i Srbije.

Stefanović je zahvalio na principijelnoj podršci Meksika u odbrani principa medjunarodnog prava i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću Kosova.

Ministar je rekao da Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i radi na unapredjenju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem da zadrži status vojno neutralne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari