Stefanović (SSP): Opozicija ujedinjena po pitanju održavanja beogradskih izbora 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da su sve stranke opozicije ujedinjene u stavu da je potrebno održati vanredne lokalne izbore u Beogradu.

Stefanović je kazao da SSP „više od godinu dana“ a ostale opozicione stranke „mesecima“ traže održavanje tih izbora jer kako je rekao, vlast Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu „nema legitimitet“.

„Videli smo da su ljudi koji vode ovaj grad sproveli katastrofalnu politiku po Beograđane, razorili su grad i prodaju ga budzašto. Misija im je da rasprodaju svaku javnu površinu i da se tu prave privatne zgrade. To je vlast koja nije sposobna da napravi kanalizaciju ili kišnu kanalizaciju, da popravi puteve“, naveo je Stefanović za televiziju N1.

Odbacio je kao „jeftin naprednjački trik“ navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će beogradski izbori biti raspisani ako ih opozicija zatraži ali i da ona ne može da određuje da li će istovremeno s tim biti održani i neki drugi izbori.

„Jasno im je da gotovo sigurno gube izbore u Beogradu zbog svoje loše i korumpirane vlasti. Zato Vučić pokušava da spoji te izbore sa vanrednim paralmentarnim i redovnim lokalnim. To je jeftin naprednjački trik da izbegnu ono što svi građani vide, kao što su rekordna povećanja cena za hranu, struju, komunalnije, poreze“, naveo je zamenik predsednika SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari