Stefanović: Vučić u UN dostojno odbranio interese Srbije i principe međunarodnog prava 1Foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je danas ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u noćašnjem govoru pred Generalnom skupštinom UN „dostojno odbranio najviše državne i nacionalne interese Srbije i principe međunarodnog prava“.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da se Vučićevim obraćanjem u Njujorku, Srbija „potvrdila kao važan i principijelan zaštitnik međunarodnog prava, zato što je i sama bila žrtva njegovog najgrubljeg kršenja“.

„Niko ne može da ospori snagu argumenata koje je predsednik Vučić izneo u ime Srbije, i niko ne može da porekne činjenicu da je narušavanje teritorijalnog integriteta Srbije, u slučaju nelegalne secesije Kosova i Metohije, globalni problem koji zahteva povratak poštovanju temeljnih principa na kojima počiva svetska zajednica“, naveo je Stefanović, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Ocenio je da je predsednik, „braneći principe i pravo, liderima velikih sila poručio da se moraju vratiti poštovanju međunarodnih principa ukoliko zaista žele mir i stabilnost u svetu“.

„Naš najveći državni i nacionalni interes, a to je svakako Kosovo i Metohija, još jednom je pred Generalnom skupštinom UN imao svog najvećeg zaštitnika, a njegove poruke ponovo su uverile svet da je Srbija odlučna da brani svoj integritet, istovremeno čuvajući mir i prihvatajući dužnost glavnog faktora stabilnosti u regionu Balkana“, napisao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari