Stojanović (Nacionalno okupljanje): Srbi iz Vojvodine oduvek su želeli ujedinjenje sa maticom 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Izborna koalicija Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga ocenila je danas da su Srbi iz Vojvodine oduvek želeli da budu ujedinjeni sa maticom.

„Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 25. novembra 1918. godine jedna je od najvećih istorijskih pobeda srpskog naroda u 20. veku“, rekla je Ivana Stojanović, kandidat na izborima za poslanike Skupštine AP Vojvodine ove koalicije koju čine Srpski pokret Dveri i Srpska stranka Zavetnici.

Ona je, u pisanoj izjavi, istakla da ;plodove te odluke baštine i današnje generacije, jer je to bila želja svih generacija Srba koji su kroz vekove živeli na ovim prostorima.

„Treba reći da je na toj Velikoj narodnoj skupštini učestvovalo i sedam žena, mada tada, u ipak razvijenoj Evropi, nije bilo dozvoljeno ženama da glasaju. Današnji naraštaji veoma malo znaju i uče o ljudima i značajnim ličnostima koji su doprineli da se prisajedinimo i da budemo danas u našoj Srbiji“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari