Stojanović: Srbi sa KiM svakodnevno plaćaju ekonomsku stabilnost Srbije 1Foto: N1

„Ništa spektakularno i novo neće biti rečeno na današnjem sastanku predsednika Srbije  Aleksandra Vučića, sa predstavnicima Srba sa KiM. Osnovni problem u tim sastancima leži u činjenici da oni zapravo i ne mogu da bilo šta reše što se tiče gorućih problema“, kaže za Danas Branimir Stojanović, bivši gradonačelnik Gračanice.

On napominje da su bezbednost, registarske oznake i lokalni izbori na severu, ta goruća pitanja na koja razgovori u Raškoj ne mogu da daju odgovore. Ta pitanja, kako kaže, trebalo je rešavati u dijalogu u Briselu i u Ohridu.

„Nama je danas jasno, više nego ikad, da ćemo mi kao srpski narod morati i dalje svojom bezbednošću, kvalitetom životnog standarda i perspektivom plaćati uslove za ekonomsku stabilnost Srbije. Jer je danas, kao i ne mali broj godina unazad, to prioritet, a ne sve ono što nas muči“, navodi Stojanović.

Na pitanje da li se ipak iz sastanka u Rškoj može iznedriti neko rešenja za nagomilane problema Srba naKiM, on odgovara da se možda može očekivati neka nova ideja, projekat ali niko se tome neće naročito obradovati jer ni stare ideje, projekti obećanja nisu realizovana.

„Tako se mi i 24 godine nakon sukoba lečimo u improvizovanoj bolnici sastavljenoj od kontejnera. Nema fabrika obećanih u Lapljem Selu. Pozitivno bih se iznenadio kada bi neko nešto rekao kada će biti sprovedeno, i da li će uopšte biti srpovedeno nešto od onoga što je već obećano“, zaključuje Stojanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari